Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
147

Ραδιόφωνα εναντίον... αγριογούρουνων για τις καταστροφές στα σπαρτά. ΒΙΝΤΕΟ

< 2 λεπτά
29.06.16 • 08:59
#Tags:

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην περιοχή μας και το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται απανωτές επιδρομές στις καλλιέργειες.
Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν στο καλαμπόκι και το πρόβλημα οξύνεται τώρα που οι αγρότες πάνε να θερίσουν τον κόπο τους έρχονται αντιμέτωποι με τις καταστροφές ενώ με τον ρυθμό που έχουν οι επιδρομές τους σε λίγο καιρό στα χωράφια δεν θα μείνει τίποτα.
Εκτός από την περιοχή της Κωπαΐδας σε απόγνωση βρίσκονται και οι αγρότες του Τρικόρφου.
Οι αγρότες θέλοντας να προστατέψουν τα χωράφια τους  αναζητούν διάφορους μεθόδους μιας και βρίσκονται εκτός κυνηγητικής περιόδου.
Μια από αυτές είναι η τοποθέτηση ραδιοφώνων στα χωράφια για να τρομάζουν τους καταστροφικούς για τις σοδειές του επισκέπτες.
Η λύση όπως λένε είναι να δοθεί τοπική άδεια για να μπορούν να κυνηγούν ακόμη και τώρα στη περιοχή έτσι ώστε να περιορίσουν το πληθυσμό τους  ή να τα τρομάξουν και να τα αποτρέψουν από τα χωράφια τους.
Επίσης ζητούν από τον ΕΛΓΑ να επισκεφτεί την περιοχή και καταγράψει τις καταστροφές που έχουν γίνει.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XgepCSRyuC0?feature=oembed]
Πηγή Nafpaktianews.gr 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle