Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
82

Σήμερα το συντονιστικό για την απεργία της 30ης Μάη

< 2 λεπτά
16.05.18 • 06:26
#Tags:

Tα σωματεία και οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλούμε σωματεία, συνδικαλιστές, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, σε σύσκεψη - συζήτηση την Τετάρτη 16/5/2018 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 30 Μάη, με πλαίσιο που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για να κάνουμε ένα βήμα μπρος στην κοινή δράση με τα φτωχά λαϊκά στρώματα ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων που μας ξεζουμίζει.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μάη αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με “αιτήματα” κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Μεγαλύτερη ευελιξία, φτηνότερη εργασία, μεγαλύτερη φοροληστεία, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά ζητά το κεφάλαιο, αυτά ζητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει το δικό της σχέδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε αυτά συμφωνεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Αφού απέρριπταν για μήνες τα καλέσματα των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την οργάνωση αγώνων με αιχμές την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αφού έβαλαν πλάτη και συνυπέγραψαν τη διατήρηση των ίδιων εξευτελιστικών για τους εργαζόμενους κατώτερους μισθούς, με την ίδια συνέπεια απέρριψαν στη συνεδρίαση το αίτημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η απεργία στις 30 Μάη να γίνει με διεκδικήσεις που αφορούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για προστασία του λαϊκού εισοδήματος και της λαϊκής κατοικίας.

Οργανώνουμε την πάλη μας μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους  με το δικό μας πρόγραμμα δράσης, για τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ. Πλαίσιο που θα περιέχει την πάλη για τις ΣΣΕ, την ΕΓΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία, στους πλειστηριασμούς, την απαίτηση για μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία
Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle