Asopichos Logo
24-04-2024
Asopichos Logo
116

Σεισμός 5,3R στην Ήπειρο, ζημιές στο οδικό δίκτυο

< 2 λεπτά
16.10.16 • 05:17
#Tags:

Προβλήματα κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων έχει προκαλέσει -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- ο ισχυρός σεισμός των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23.15 χθες το βράδυ (15/10) στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην περιοχή του Πωγωνίου και είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Ηπειρο, αλλά και στην Κέρκυρα, την Λευκάδα και τη Δυτική Μακεδονία.

Ο σεισμός, αλλά και οι ισχυροί μετασεισμοί από 4,4 έως 4,9 Ρίχτερ, έχουν βγάλει τους κατοίκους των Ιωαννίνων στους δρόμους, όπου έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Οπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, ρωγμές έχουν υποστεί σπίτια στο Καλπάκι, ένα μοναστήρι στους Αστραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά, ενώ μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο από την πτώση βράχων.

Ειδικότερα, σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο του δήμου Τζουμέρκων που ενώνει τα Πράμαντα με το Καλέντζι, καθώς και στο οδικό δίκτυο των δήμων Πωγωνίου και Ζίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle