Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
97

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ανατολική και Δυτική Αττική

< 2 λεπτά
23.07.18 • 18:35
#Tags:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε  η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας  κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανήματα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.
Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

Στο  Μάτι έχει φθάσει η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Καλλιτεχνούπολη

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει, λόγω των δυνατών ανέμων, η πυρκαγιά  που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής.
Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα. Σε λίγο πρόκειται να αποσυρθούν τα εναέρια μέσα, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Βουτζά 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ομάδες εθελοντών με δικά τους οχήματα.
Τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle