Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
300

"Σκούπα" από την ΕΛ.ΑΣ στον καταυλισμό Ρομά Πυρίου Θήβας ΒΙΝΤΕΟ

< 4 λεπτά
22.02.17 • 18:13
#Tags:

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική ομάδα ημεδαπών, η οποία ενέχεται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη σωρείας ληστειών, κλοπών και φθορών, κυρίως σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων μία 37χρονη γυναίκα και τέσσερις άνδρες, ηλικίας 25, 23, 20 και 23 ετών («αρχηγικά» στελέχη), καθώς και τέσσερις ανήλικοι (από 12 έως και 17 ετών).

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν οκτώ (8) μέλη της σπείρας, ηλικίας από 11 έως και 34 ετών (εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι), ενώ για την συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα κατηγορείται ένας ακόμη 21χρονος (επίσης ηγετικό στέλεχος), ο οποίος είχε συλληφθεί την 17-02-2017, κατόπιν σχετικού Εντάλματος σύλληψης για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Βίντεο από παλαιότερη επιχείρηση 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και κατά περίπτωση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα.

Επίσης συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαπές, (δύο 45χρονες και μία 28χρονη), για παραμέληση της εποπτείας ανήλικων μελών της σπείρας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας επετεύχθη πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας (21-02-2017), μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Οικισμό του Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Η ανωτέρω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με την συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 και αρχηγικό ρόλο σε αυτή είχε η 37χρονη, συνεπικουρούμενη από πέντε ακόμη μέλη της σπείρας, τα οποία είχαν δευτερεύοντα αρχηγικό ρόλο.
Οι ανωτέρω, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, αναλάμβαναν την συστηματική «στρατολόγηση» και καθοδήγηση νεαρών ανήλικων συνεργών τους, με σκοπό την εξακολουθητική διάπραξη ληστειών και κλοπών, ενώ για την διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» και χώρο συλλογής και απόκρυψης της λείας που αποκόμιζαν, τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Συγκεκριμένα τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, πετώντας πέτρες ή άλλα αντικείμενα, καθώς και τοποθετώντας εμπόδια στο οδόστρωμα της αερογέφυρας του Πυρίου, πετύχαιναν την πρόσκαιρη ακινητοποίηση διερχόμενων αυτοκινήτων και ακολούθως αποσπούσαν αιφνιδιαστικά ή με τη χρήση βίας, χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα των οδηγών και συνεπιβατών των οχημάτων.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 07-12-2016 έως και 20-02-2017, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά έξι (6) ληστειών, μίας (1) απόπειρας ληστείας, δεκαπέντε (15) κλοπών, τεσσάρων (4) αποπειρών κλοπών και δεκαέξι (16) φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων και ανυποψίαστων πολιτών στη γέφυρα του Πυρίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και κατασχέθηκαν δύο (2) τσάντες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπών.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Τα μέλη της σπείρας, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle