Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
90

Σπάσαμε το 200άρι της ντροπής, μπράβο μας

< 7 λεπτά
15.07.15 • 09:01
#Tags:

Σπάσαμε το 200άρι της ντροπής, μπράβο μας

«Μέχρι να ανάψουν τα φώτα και να ακουστούν οι φωνές των παιδιών στο κλειστό γυμναστήριο του Ορχομενού εμείς θα συνεχίσουμε να μετράμε ημέρες αδιαφορίας».

Ιουλιος ΣυναδινόςΕχουμε λοιπόν σήμερα 204 ημέρες από την πρώτη δημοσίευση και 42 από την επίσκεψη του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού στον Ορχοεμενό. 

Όσο ο asopichos.gr προβάλλει και ρίχνει τα φώτα της δημοσιότητας στη ντροπή του τόπου μας υπάρχει σχετική κινητικότητα, διαφορετικά μένουμε πάλι στα ίδια. Στην αδιαφορία και στον εφησυχασμό.

Το είχαμε επισημάνει άλλωστε και γράφαμε:
«Μετά από 163 ημέρες ακουστήκαμε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιο Συναδινός άναψε μια αχτίδα φωτός στο σκοτεινό και βρώμικο κλειστό του Ορχομενού!
Έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.
Εδώ και καιρό, ακόμη και πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, υπήρξαν επαφές,ενημερωνόταν και έψαχνε να βρει τρόπους και χρήμα να σταματήσει αυτή η ντροπή».

«Φίλος» πολλά χρόνια ευαισθητοποιήθηκε και έσκυψε πάνω στο πρόβλημα μετά από συνεχείς ενοχλήσεις μας για την λύση αυτού του προβλήματος.
Και ο φίλος (εντός και εκτός εισαγωγικών) γνωστός για την ευαισθησία του έψαξε να βρει τρόπους για να λύσει το πρόβλημα που του είχαμε βάλει.

«Κάνουμε αναπροσαρμογή των χρηματοδοτήσεων για τον Αθλητισμό και έχω υπόψη μου μια δαπάνη που ίσως μπορέσουμε να την χρησιμοποιήσουμε για τον Ορχομενό» μου είπε κάποια ημέρα, φανερά ικανοποιημένος που θα μπορούσε να βρεθεί λύση! «Μόνο πες μου πόσο είναι κόστος και αν υπάρχει μελέτη» μου αντέτεινε…
Περίπου 150.000€ όπως μου έχει πει ο Δήμαρχος του είπα.
Εντάξει, μας είπε, θεώρησε ότι τα έχουμε!

Όπως είναι φυσικό απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους, για τους πούμε ότι υπάρχει κινητικότητα γύρω από το θέμα αλλά αντί να χαρούν αρχίζει ο δεύτερος φαύλος κύκλος της υποκρισίας και του διχασμού.
Με το που ενημερώθηκαν οι φορείς, άρχισε ένας περίεργος αγώνας δρόμου ουσιαστικά χωρίς λόγο! Κλήθηκε η κάμερα (μία είναι η κάμερα) και άρχισαν τα τηλέφωνα για να δηλώσουν «προχωράει το έργο, έχω μελέτη» και άλλα τέτοια.
ΚλειστόΠαράλληλα στήθηκε και κινήθηκε ένας μηχανισμός «για το καλό του τόπου», ετερόκλητων που συμμάχησαν για να μη χάσουν ΤΟ θέμα! Έτσι μπλέχτηκαν τα μεγάλα κεφάλια (βλέπε βολευτάδες, πολιτικοί και άλλοι τοπικοί παράγοντες) που ανακάλυψαν ξαφνικά ΤΟ θέμα στον Ορχομενό. Άρχισε έτσι, αυτός ο αγώνας δρόμου που σας λέγαμε, για να κλειστεί ραντεβού με κομματικές πιέσεις «μη μας προλάβει κανένας άλλος ντε»…
Βέβαια το αποκορύφωμα ήταν ότι στο ραντεβού αυτό (ένα) θέλησαν, για να «δέσουν» το θέμα, να βγάλουν και φωτογραφίες! Δυστυχώς γι αυτούς τους απαγορεύτηκε! «Φωτογραφίες μόνο στο χώρο όταν έρθουμε» εισέπραξαν για απάντηση!

Όλα αυτά βέβαια μας ήταν γνωστά. Αλλοίμονο αν μεταξύ φίλων δεν υπήρχε ενημέρωση. Αλλά για το καλό του τόπου δεν θελήσαμε να έχουμε εμπλοκή. Ας κάνουν το παιχνίδι άλλοι, εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να ανάψουν τα φώτα και πάλι στο κλειστο.

Όσο για αυτούς που όψιμα ανακάλυψαν ΤΟ θέμα ας ασχοληθούν και με τα άλλα μεγάλα προβλήματα του τόπου με τον ίδιο ζήλο. Όχι μόνο καταγγελτικά ή με λογοπαίγνια και ερωτήσεις αλλά για την ουσιαστική επίλυση. Αν ντε και καλά θέλουν να ασχοληθούν με κλειστό υπάρχει και το άλλο στο σχολικό συγκρότημα! Γιατί δεν ασχολείστε και με το Υπουργείο Παιδείας να σας λύσει αυτό το πρόβλημα; Εκεί δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ;

Η θέληση από τον ΓΓΑ ήταν η επί τόπου εξέταση του ζητήματος και όχι μακροσκοπικά. Έτσι και μετά το ραντεβού, αφού υπήρχε η θέληση, «κλείστηκε» η επίσκεψη.

Τώρα όμως αρχίζει ένας άλλος φαύλος κύκλος.
Αντί να γνωστοποιήσουμε ότι ένας πολιτειακός παράγοντας επισκέπτεται τον τόπο μας για ένα θέμα που έχει ντόρος, ΑΠΟΣΙΩΠΕΙΤΑΙ. Μεθοδεύεται η διαχείριση του θέματος από τα μεγάλα κεφάλια και αποφασίζεται να το ξέρουν ένας βολευτής, δύο τρεις παράγοντες του Δήμου και ΕΝΑΣ δημοσιογράφος (δεν υπάρχουν άλλοι) λόγω κάμερας, Τώρα ποιος έχει μικροκομματικά οφέλη και ποιος όχι τα συμπεράσματα δικά σας.

Όμως εσένα ο φίλος σου δεν θα σε ενημέρωνε ότι θα ερχόταν στο σπίτι σου; Πόσο μάλιστα όταν θα έφτανε εκείνη η μέρα…

Ετσι βρεθήκαμε κι εμείς στη περιβόητη αυτοψία. Αυτή ήταν η δεύτερη γιατί η πρώτη έγινε υπό το βάρος των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 γιατί θεωρήθηκε ότι έτσι θα δώσει ψήφους από την τοπική κοινωνία στη ΝΔ που φαινόταν ότι έχανε τις εκλογές από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δεύτερη αυτοψία λοιπόν, μας θεώρησαν παρείσακτους και ούτε καν ως… οικοδεσπότες μας καλωσορίσουν… αντιθέτως το έκανε ο επισκέπτης!

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε τι έγινε στη συνέχεια θα σταθούμε όμως στην ουσία.

Κλειστο-1-300x126Εξαγγέλθηκε στη δεύτερη αυτοψία από τον Ιούλιο Συναδινό (ΓΓΑ) η χρηματοδότηση από τις δημόσιες επενδύσεις ύψους 150.000 όπως του είχε ζητηθεί (από ποιόν άραγε; διαβάστε πιο πάνω)
Όμως όπως θα διαβάσετε σε άλλο ρεπορτάζ, η μελέτη μετά την επίσκεψη του ΓΓΑ στον Ορχομενό από τον Δήμο ξεπέρασε τα 400.000€!!!

Μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού γράψαμε:
«Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι έληξε το θέμα.
Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στην υλοποίηση.
Τώρα θα δούμε την μεθοδικότητα, τη συνεργασία, την πρόοδο των έργων».

Και φυσικά οι δικοί μας πανηγυρισμοί δεν είχαν κορώνες με το στυλάκι «ασχολούμαστε τόσα χρόνια με το θέμα, άλλοι έχουν μικροπολιτικά συμφέροντα, δεν διεκδικούμε μερίδιο νίκης κλπ κλπ κλπ» αλλά όμως αφήνουν φράσεις στο μονταζ που τους κολακεύει προσωπικά η… εξουσία. Εξουσία που χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία που σημαίνει την προσυνεννόηση του πράγματος…

Όσο δε για το ποιος μπορούσε να μεσολαβήσει για να γίνει κάτι καλό στον τόπο μας φυσικά ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος!!! Μόνο ο ένας, ο μέγιστος, γιατί μετά από αυτόν το χάος. Α ρε δύσμοιρε… ας θυμηθούμε τι λέει ο λαός «ένας ίσον κανένας».

Πόσο θλιβερό και μίζερο…
Αντί να συστρατευτούμε επέλεξαν το διαίρει και βασίλευε!
Και γιατί παρακαλώ;;; γιατί «Βγάλαμε» το θέμα στην επιφάνεια. Πρώτοι, δεύτεροι, εκατοστοί τι νόημα έχει άλλωστε; Αλλά επίσης η επιμονή, η υπομονή το πλήθος των δημοσιεύσεων και των αναδημοσιεύσεων έφεραν αποτελέσματα.
Άλλωστε και όταν είχαμε ερωτηθεί αυτό ακριβώς είχαμε επισημάνει Η πίεση (press) μέσω των δημοσιεύσεων θα φέρει αποτελέσματα ας μη ξεχνιόμαστε.

ΥΓ Θλιβερό και μίζερο το χρονικό της ιστορίας με το κλειστό-ντροπή του τόπου μας. Σήμερα παρουσιάσαμε ένα μέρος θα ακολουθήσουν κι άλλα «για να μαθαίνει ο κόσμος».
Γιατί μέσα από αυτές τις σελίδες μπορούμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ να λέμε τη γνώμη μας χωρίς δεσμεύσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle