Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
170

Σπείρα με «ορμητήριο» τον Ορχομενό έκλεβε φορτηγάκια.

< 3 λεπτά
22.05.15 • 17:11
#Tags:

Σπείρα με «ορμητήριο» τον Ορχομενό έκλεβε φορτηγάκια. 

Αδυναμία στα φορτηγάκια είχε μια τετραμελής σπείρα που είχε διαπράξει σωρεία κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και των Ερυθρών Αττικής. Από τον Σεπτέμβρη είχαν διαπράξει 17 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής αυτοκινήτων!

Έπεσαν όμως στα χέρια των ανδρών του τμήματος ασφαλείας Λιβαδειάς και έτσι δόθηκε τέρμα στη συστηματική δράση της ομάδας.Τη σπείρα αποτελούσαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 27, 21, 18 και 16 ετών αντίστοιχα

Πως τους συνέλαβαν

Οι δύο από αυτούς (21χρονος και τον 18χρονο) χθες το πρωί προσπάθησαν στο Ορχομενό να κλέψουν το φορτηγακια αγροτικαφορτηγάκι του Σ.Κ. στην Πετρομαγούλα αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και συνέλαβαν τους δύο δράστες.
Στη συνέχεια μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας συνέλαβαν χθες το μεσημέρι και τους δύο συνεργούς τους (27χρονο και 16χρονο), αμέσως μετά την έξοδό τους από οικία στον Ορχομενό, που τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους.

17 κλοπές και 2 απόπειρες 

Από την έρευνα, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 16-09-2014 έως και χθες (21-05-2015) πρώτες πρωινές ώρες, οι συλληφθέντες ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, σε συνολικά δεκαεπτά (17) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων στις κάτωθι περιοχές:

• Τέσσερις (4) κλοπές στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
• Τρεις (3) κλοπές στη Θήβα.
• Δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής στον Ορχομενό Βοιωτίας.
• Τρεις (3) κλοπές στις Ερυθρές Αττικής.
• Δύο (2) κλοπές στα Βάγια Βοιωτίας.
• Μία (1) κλοπή στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.
• Μία (1) κλοπή στις Θεσπιές Βοιωτίας.
• Μία (1) κλοπή στις Πλαταιές Βοιωτίας.
• Μία (1) απόπειρα κλοπής στον Παύλο Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αρχικά παρακολουθούσαν τους υποψήφιους στόχους τους και στη συνέχεια με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν και αφαιρούσαν τα οχήματα, τα οποία ήταν όλα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, διαφόρων μαρκών και μοντέλα τουλάχιστον δεκαετίας, τα οποία δεν διέθεταν σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα ασφαλείας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle