Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
143

Σπείρα με 12 τόνους χρώματα, 609 κιλά καπνού και... πολλά άλλα

< 3 λεπτά
14.04.16 • 17:23
#Tags:

Έκλεβαν τα πάντα! Χρηματοκιβώτια, χρώματα βαφής μετάλλου και ξύλου, ΙΧ, είχαν επίσης πλαστές πινακίδες ΙΧ, πλαστό μπλοκ δελτίων αποστολής, 6.900 φίλτρα τσιγάρων και 609 κιλά καπνού.

Όμως τους… τσίμπησαν οι αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, που σταμάτησαν την δράση τους και τους συνέλαβαν χθες το μεσημέρι. 
Την σπείρα αποτελούσαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 41 & 63 ετών, μία 42χρονη υπήκοος Ουκρανίας και μία 44χρονη υπήκοος Ρωσίας.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες σχετικά με κατοχή και πώληση ποσοτήτων αδασμολόγητου καπνού από τον 41χρονο και οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, χώρος μεγάλος έκτασης, περιφραγμένος με τσιμεντένια μάνδρα ύψους τριών μέτρων, ιδιοκτησίας του 41χρονου, ο οποίος χρησιμοποιούταν από κλέφτες χρηματοκιβωτιοτους δράστες ως μέρος απόκρυψης και υλοποίησης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίσθηκαν οι δύο άνδρες και η Ουκρανή, η οποία ήταν παράνομη στη χώρα μας ενώ βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, κρυμμένα σε διάφορους χώρους:

(605) κιλά αδασμολόγητου καπνού,
• πλήθος δοχείων που περιείχαν χρώματα βαφής μετάλλου & ξύλου, συνολικού βάρους (12) τόνων,
• (1) ζεύγος πλαστές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας,
• (1) πλαστό μπλοκ τριπλότυπων δελτίων αποστολής,
• (1) διαρρηγμένο χρηματοκιβώτιο,
• διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και
• (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 44χρονης.

Επιπλέον, βρέθηκαν κυνηγετικό όπλο, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο έφερε
πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και τρεις ξύλινες σφραγίδες άλλων επιχειρήσεων, η κατοχή και η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Ακολούθησε κι άλλη έρευνα στο σπίτι 41χρονου, στην οποία εντοπίσθηκε η Ρωσίαδα και ακόμη:

(4) κιλά & (300) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
κλοπές σπείρα(6.900) κενά σιγαροφυσίγγια,
• (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, που ανήκουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του σε περιοχή των Αθηνών, καθώς και
• (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας από έτερο ίδιο όχημα ιδιοκτησίας του 41χρονου, η κατοχή του οποίου διερευνάται.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν ενωθεί τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, με σκοπό την πώληση αδασμολόγητου καπνού, ενώ όπως προέκυψε ενέχονται τουλάχιστον σε δύο (2) κλοπές - διαρρήξεις, καθώς και στην υπόθεση κλοπής του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που είχε αφαιρεθεί από την περιοχή των Αθηνών.

Αναλυτικότερα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τον τελευταίο μήνα, από αποθήκη εταιρείας χρωμάτων, τα ανωτέρω δοχεία που περιείχαν χρώματα, συνολικής αξίας (45.500) ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο τους, ενώ όσο αφορά το διαρρηγμένο χρηματοκιβώτιο, το είχαν αφαιρέσει από πρατήριο υγρών καυσίμων, μαζί με χρηματικό ποσό και πλήθος πακέτων τσιγάρων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle