Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
74

Στάση Εργασίας την Τρίτη 5 Μαρτίου για 13ο και 14ο μισθό

< 3 λεπτά
04.03.19 • 20:22
#Tags:

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι εμπαίζει και εξαπατά τους εργαζόμενους. Από τη μία πλευρά προπαγανδίζει το «τέλος των μνημονίων» και τη δήθεν «βελτίωση της θέσης των εργαζομένων», και από την άλλη πολεμά κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων στο Δημόσιο για την επιστροφή των απωλειών τους και για αυξήσεις στους μισθούς , με πιο πρόσφατο κραυγαλέο παράδειγμα τη στάση της σε σχέση με την διεκδίκηση των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού  από τους δημοσίους υπαλλήλους , όπου άσκησε έφεση εναντίον της καταβολής τους , με το εξοργιστικό και άθλιο επιχείρημα ότι  οι περικοπές αυτές «…ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το δημόσιο συμφέρον, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, θα συμπαρέσυρε και σε πλήρη κατάρρευση και τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων πολιτών»!!

Συναδέλφισσες – οι , η στάση της κυβέρνησης δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και προσμονής για χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού με δικαστικές αποφάσεις. Αφού και τα δικαστήρια με αποφάσεις τους που εκδόθηκαν μέχρι τώρα, κρίνουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πως είναι δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων, απαιτείται πολιτική λύση τώρα. Κι αυτή η λύση θα κατακτηθεί μόνο μέσα από τους αγώνες. Είναι αποδεδειγμένα ο μόνος δρόμος που φέρνει αποτελέσματα προς όφελος των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό – και μη αποδεχόμενος τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών  μόνο για παναττική στάση εργασίας – ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 5 Μαρτίου από της 12:00 , μέχρι τη λήξη του ωραρίου , διεκδικώντας:

 Τη χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

Συναδέλφισσες οι , δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω στη διεκδίκηση του δίκιου μας. Έχουμε μάθει να απαντάμε με συνέπεια και μαχητικότητα στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα , ενωμένοι. Για εμάς είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα , μένοντας πιστοί και απαρασάλευτοι στις αρχές και τις αξίες μας για εργασιακή και κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη.

 ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                         ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle