Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
225

Μπλόκο αγροτών στο Κάστρο

< 3 λεπτά
19.01.16 • 19:20
#Tags:

Μπλόκο αγροτών στο Κάστρο

Με ομόφωνη απόφαση οι αγρότες του Ορχομενού, στην αποψινή τους συγκέντρωση, αποφάσισαν την κάθοδό τους σε μπλόκο στο Κάστρο.  

Σύμφωνα με την απόφαση τους αύριο το πρωί θα γίνει προσυγκέντρωση στα όρια του Δήμου και θα κατευθυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο Κάστρο με απαίτηση η κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό. 

Οι μηχανές των τρακτέρ είναι ήδη ζεσταμένες από την προσυγκέντρωση που έγινε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στη διασταύρωση αγροτικες κινητοποιησειςΟρχομενού Λιβαδειάς στην περιοχή του Αη Γιάννη και ουσιαστικά ήταν το πρώτο αγροτικό μπλόκο στη Στερεά από τους αγρότες της Βοιωτίας.

Να σημειώσουμε οτι πέρα από την κίνηση των τρακτέρ στο μπλόκο του Κάστρο θα παραμείνει και αυτό στη διασταύρωση του Αη Γιάννη.

Στα αιτήματα των αγροτών  εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται, επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013 και την πληρωμή των δικαιωμάτων.

Στόχος των κινητοποιήσεων των αγροτών στη Βοιωτία είναι να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μπλόκο στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας στο 110 χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας με την συμμετοχή και άλλων αγροτών από την Βοιωτία αλλά και την Φθιώτιδα.

Στα Βάγια υπάρχει προσυγκέντρωση, όπως επίσης και στην περιοχή της Θήβας κοντά στο εθνικό δρόμο στο 90ό χλμ ενώ στη Φθιώτιδα στο 210 χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας έχουν παραταχθεί τρακτέρ από την αρχή της βδομάδας.

Σε όλη την Ελλάδα

Οι συγνκεντρώσεις-μπλόκα των αγροτών έχουν γενικευτεί σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αγρότες της Λάρισας θα στήσουν  μπλόκο στα Τέμπτη, στην Αργολίδα στην είσοδο του Κουτσοποδίου , στον σταθμό του τρένου.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για αύριο, Τετάρτη και οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, ενώ από την Παρασκευή, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο Προμαχώνα,

Στα Ιωάννινα, με δυο προσυγκεντρώσεις στις 10.30 αύριο το πρωί -στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και στην Ανατολή- οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του νομού, κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους. Δυναμικές κινητοποιήσεις γίνονται και στην Κρήτη

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle