Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
102

Σταματήστε την ταλαιπωρία των αναπήρων. Δημιουργία τώρα ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά

< 2 λεπτά
24.06.15 • 07:07
#Tags:

Σταματήστε την ταλαιπωρία των αναπήρων. Δημιουργία τώρα ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υπόκεινται από την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 οι ανάπηροι της επαρχίας Λιβαδειάς και της Λοκρίδος οι οποίοι πρέπει να μετακινούνται στη Θήβα. Από την ημερομηνία αυτή καταργήθηκε η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας στη νομαρχία Βοιωτίας.

ΚΕΠΑ ΘΗΒΑΣ αναπηροιΗ μετακίνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο οικονομικά την ειδική αυτή κατηγορία των συνανθρώπων μας ενώ όπως είναι ευνόητο υπάρχουν καθυστερήσεις και αναβολές και θα πρέπει να κάνουν το ταξίδι δύο και τρεις φορές. Απόρροια όμως όλων αυτών είναι ότι καθυστερεί και η καταβολή των επιδομάτων.

Για το μεγάλο αυτό ζήτημα η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου έστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη με την οποία ενημερώνει τον Υπουργό σχετικά με την απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή.

Στην επιστολή καταγράφονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη λειτουργία ΚΕ.Π.Α. μόνο στη Θήβα, όπου απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του νομού, που είναι ασφαλισμένοι σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και οι ανασφάλιστοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ενιαία υγειονομική κρίση όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, όταν αυτό απαιτείται. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των Ατόμων με Αναπηρία και στην επανένταξή τους στο προνοιακό επίδομα, την επιβάρυνσή τους με έξοδα μετακίνησης στη Θήβα, αλλά κυρίως μεγάλη καθυστέρηση στην είσπραξη των προνοιακών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται από την αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Λεβαδέων, η οποία υποστηρίζει διοικητικά όλους τους Δήμους του νομού Βοιωτίας.

Η Δήμαρχος καταλήγοντας ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης την άμεση δημιουργία και λειτουργία ΚΕ.Π.Α. στην Λιβαδειά για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά και για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας προς τους πολίτες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle