Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
121

Στην έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο ο Περιφερειάρχης, για την προώθηση της Στερεάς

< 3 λεπτά
05.03.15 • 13:19
#Tags:

Στην έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο ο Περιφερειάρχης, για την προώθηση της Στερεάς 

Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες ο Κώστας Μπακογιάννης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, με στόχο την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας και την ανάπτυξη σχέσεων και καναλιών συνεργασίας με διεθνείς τουριστικούς φορείς.

Ο Περιφερειάρχης, που συνοδεύεται από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, Pere Kountσυναντήθηκε στο περιθώριο της έκθεσης με την Υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με φορείς του τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στον ιαματικό τουρισμό και σε μία προσπάθεια αξιοποίησης του μεγάλου φυσικού πλούτου της περιοχής, ο κ. Μπακογιάννης πραγματοποίησε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Γερμανίας, προκειμένου να διερευνήσει τις πιθανότητες συνεργασίας της Περιφέρειας με τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία, για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Επιπλέον, ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με το Γενικό Διευθυντή δημογραφικής αλλαγής, ηλικιωμένων και δημόσιας φροντίδας του Υπουργείου Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας, κ. Matthias von Schwanen Flugen, και τη Γενική Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κ. Claudia Dorr-Voss. Μέσω αυτών των πρώτων επαφών τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη περεταίρω συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, από το Βερολίνο, όπου θα παραμείνει και σήμερα, συνεχίζοντας της επαφές του, δήλωσε τα εξής:
«Η συμμετοχή της Περιφέρειας σε τόσο σπουδαία διεθνή γεγονότα είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Με συμμάχους τους ξενοδόχους μας, τα επιμελητήρια μας και το σύνολο των φορέων που σχετίζονται με τον Periferiarxisτουρισμό, συνεχίζουμε να χτίζουμε σταδιακά μια ενιαία τουριστική ταυτότητα. Είμαστε μόνο στην αρχή. Θέτουμε τις βάσεις για να μπορούμε σε λίγο καιρό να διεκδικούμε ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού τουρισμού.

Στο Βερολίνο εστιάσαμε στη συνεργασία με γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να συνδέσουμε τις ιαματικές μας πηγές με την έλευση Γερμανών τουριστών ειδικά στην Φθιώτιδα και την Εύβοια, που διαθέτουν και το σύνολο αυτών. Παράλληλα, αναδείξαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των περιοχών μας, την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τους καλοκαιρινούς προορισμούς και τα χειμερινά θέρετρα. Ο δρόμος είναι μακρύς και εμείς είμαστε μόνο στην αρχή. Με συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις, μα πάνω απ’ όλα με τη στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλά».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την ανάπτυξη του τουρισμού, συμμετέχει στην τρίτη κατά σειρά διεθνή έκθεση, με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού της προϊόντος και την ενίσχυση των σχέσεων με ξένα τουριστικά πρακτορεία. Ακολουθεί η προγραμματισμένη παρουσία της στη διεθνή έκθεση της Μόσχας, στις 18 Μαρτίου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο συμμετοχών της σε μερικά από τα πιο σημαντικά τουριστικά γεγονότα διεθνώς.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle