Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
109

|

Στην ακρόπολη του Ορχομενού η νέα εξόρμηση του Συλλόγου Ελικωνίων

< 2 λεπτά
09.01.19 • 18:59
#Tags:

Τον Ορχομενό επέλεξε ο Σύλλογος Ελικωνίων για να πραγματοποιήσει την 3η Περιπατητική με το Ορειβατικό τμήμα του Συλλόγου την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιανουαρίου.

Οι φίλοι περιπατητές του Ορχομενού που έχουν ήδη πραγματοποιήσει εξορμήσεις στο κάστρο στο πλαίσιο των περιπάτων "στα χνάρια των Μινύων" με οργανωτή την ιστοσελίδα www.asopichos.gr στηρίζουν αυτή την εξόρμηση και καλεί τους Ορχομένιους περιπατητές να συμμετάσχουν. Σημείο συνάντησης 09:00 στον αρχαιολογικό χώρο. 

Για τους συμμετέχοντες από την περιοχή της Λιβαδειάς, σημείο συνάντησης είναι το Ζάππειο στις ώρα 08:30 και στη συνέχεια αναχώρηση για τον Ορχομενό.

Στις 09:00 θα γίνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στον θολωτό τάφο  με ξεναγούς τις κκ Βασιλική Νιαβή και Ξένια Οικονόμου.

Στη συνέχεια θα αρχίσει η ανάβαση στο κάστρο Μινύων.
Η διάρκεια της εξόρμησης είναι περίπου 2,5 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας 2

Χρήσιμες συμβουλές πριν και κατά την διάρκεια της πεζοπορίας σε μονοπάτι.
1.Καλό θα είναι στην πεζοπορία να υπάρχει πάντα ένα μικρό σακίδιο πλάτης στο οποίο  θα πρέπει να έχετε πάντα νερό, αδιάβροχο, σοκολάτες, φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
2. Αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά μποτάκια.
3.  μπατόν ή γκλίτσα που θα σας βοηθάει στο περπάτημά σας.
4. Να συντονίσετε την αναπνοή σας με το βάδισμα, εισπνοή στο ένα βήμα (αριστερό), εκπνοή στο επόμενο (δεξί).
5. Σταματήστε, για να βοηθήσετε τον πεζοπόρο που έχει ανάγκη.
6. Απολαύστε τους ήχους της Φύσης και αφήστε τους θορύβους της καθημερινότητάς σας πίσω.
Απολαύστε, κάθε στιγμή της περιπέτειάς σας…..

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle