Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
98

Στην τελική ευθεία τα έργα στο κλειστό Ορχομενού

< 3 λεπτά
21.06.17 • 18:34
#Tags:

Μετά τις παρατάσεις και την παύση εργασιών οι εργασίες στο κλειστό γήπεδο του Ορχομενού θα προχωρήσουν αφού τα χρήματα που έχουν πιστωθεί για το έργο υπάρχουν και όταν υποβάλλονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά γίνονται και οι πληρωμές.

Έτσι έγινε και με την τελευταία πιστοποίηση και πληρωμή με την οποία έχουν αποδοθεί για το έργο περίπου 50.000€ - το παραστατικό πληρωμής είναι στη διάθεσή μας - οπότε θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσουν τα έργα.

Ως εδώ φτάσαμε με ρυθμούς χελώνας αλλά που θα πάει... "Το γεφύρι της Άρτας" θα στηθεί κάποια στιγμή.

Ο εργολάβος με την μεγάλη έκπτωση που έχει δώσει, περίμενε τα χρήματα από το υπουργείο, το οποίο φαίνεται ότι είναι συνεπέστατο στις υποχρεώσεις του. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην είναι αφού τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα.

Η τελευταία πληρωμή 

Οι καθυστερήσεις οφείλονται στα... γραφειοκρατικά σχετικά με τον χρόνο αποστολής των παραστατικών από τον κατασκευαστή. Στη συνέχεια πιστοποιείται η καλή εκτέλεση του έργου (υλικά κλπ) και γίνεται η κατάθεση των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδας για να εισπραχθούν.

Στην πορεία του έργου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία γίνονται τρεις πιστοποιήσεις-πληρωμές.

Η τελευταία (4η) γίνεται με την αποπεράτωση του έργου και την παράδοση-παραλαβή. Στο έργο του κλειστού του Ορχομενού είμαστε πια σε αυτή τη φάση.

Οι όποιες καθυστερήσεις στο έργο έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την οικονομική κατάσταση του κατασκευαστή ο οποίος να μπορεί να προχωρά το έργο και να εισπράττει σταδιακά τα χρήματα από τις πιστοποιήσεις. Αυτό συνεπάγεται την "πίεση" που δέχεται από τον Δήμο για την αναγκαιότητα παράδοσης του έργου αλλά και κυρίως της οικονομικής κατάστασης του εργολάβου. Προχωρά δηλαδή σε μικρής έκτασης επισκευές χωρίς πολλά έξοδα, περιμένοντας την πιστοποίηση και τα χρήματα από το Υπουργείο.

Απλά, δεν έχω χρήματα να βάλω στο έργο, σταματάω τις εργασίες μέχρις ότου εισπράξω και δώστε μου παράταση για να μη κηρυχτώ έκπτωτος...

Στη φάση που είμαστε τώρα, όλα θα εξαρτηθούν από την πίεση που θα δεχτεί ο κατασκευαστής να τελειώσει-παραδώσει το έργο και στη συνέχεια να πληρωθεί.

Θυμίζουμε οτι το σχετικό πρωτόκολλο για το έργο υπογράφτηκε μεταξύ Υπουργείου-Δήμου στις 23 Δεκεμβρίου 2015. Ελπίζουμε την 23η Δεκεμβρίου 2017 να παραδοθεί στη νεολαία μας.

Το παρκέ 

Θα ξαναπούμε ότι το έργο με την τόσο μεγάλη έκπτωση που δόθηκε (58%) και από 406.000€ θα γίνει με 170.000€ σίγουρα θα υστερεί σε αρκετά θέματα. Το σπουδαιότερο είναι πως στην μελέτη ο Δήμος δεν πρόβλεψε πάτωμα παρκέ αλλά πλαστικό. Θα ήταν ευχής έργο ο Δήμος, έστω την τελευταία στιγμή και εκ των υστέρων να προχωρήσει στην κατασκευή παρκέ βρίσκοντας τα χρήματα από κάποιες εταιρείες που είναι στα όριά του. Άλλωστε στο Νομό μας έχουν γίνει πολλές τέτοιες χρηματοδοτήσεις αρκεί να υπάρχει η θέληση.

Ας κάνει δώρο ο Δήμος στη νεολαία τουλάχιστον το παρκέ.

Εξάλλου δικό του λάθος είναι που δεν το ενέταξε στη μελέτη.    

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle