Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
133

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. Υπογραφές για το Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά. ΨΗΦΙΣΤΕ

< 2 λεπτά
06.01.16 • 06:46
#Tags:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. Υπογραφές για το Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά. ΨΗΦΙΣΤΕ

Συγκέντρωση υπογραφών για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά που δέχονται μεγάλες εισροές μεταναστών και προσφύγων ξεκίνησε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας AVAAZ.

«Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών του Αιγαίου (καθώς και πολλές ξένες, παγκόσμιες ΜΚΟ και η ελληνική διασπορά) έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους Σύριους πρόσφυγες και να τους Μεταναστες1κάνουν να αισθανθούν ασφαλείς, παρόλο που δεν έχουν να προσφέρουν πολλά και είναι αντιμέτωποι με σοβαρή οικονομική κρίση για πολλά χρόνια», γράφει ο δημιουργός της σελίδας συγκέντρωσης υπογραφών, προσθέτοντας ότι η «φιλότιμη συμπεριφορά των Ελλήνων» έχει συμβάλει στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης της παγκόσμιας ειρήνης.

Η σελίδα συγκέντρωσης υπογραφών, η οποία προτρέπει την απόδοση του Νόμπελ Ειρήνης στη Λέσβο, την Χίο και την Κω, έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 5.000 υπογραφές, ενώ στόχο έχει τις 20.000. Εμπνευστής της κίνησης είναι ο χρήστης Stephen K., ο οποίος έχει έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κατά καιρούς, οι ιστορίες των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου που με αυτοθυσία διασώζουν μετανάστες ή τους προσφέρουν φαγητό, ρούχα και στέγη. Τον Σεπτέμβριο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε κάνει την εξής δήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο: «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες».

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle