Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
169

Στον Αλίαρτο η πρώτη και μοναδική πιστοποιημένη παιδική χαρά στη Βοιωτία

< 2 λεπτά
14.06.16 • 13:41
#Tags:

Ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων είναι ο πρώτος δήμος στο Νομό Βοιωτίας που έλαβε το ειδικό «σήμα πιστοποιημένης παιδικής χαράς» από το Υπουργείο Εσωτερικών, και αφορά την παιδική χαρά των «Κήπων της Αλιάρτου» .

Η παιδική χαρά αποτελεί κομμάτι των Κήπων της Αλιάρτου, το οποίο καθημερινά είναι πόλος έλξης για τους κατοίκους και όχι μόνο.

Η κατασκευή της νέας αυτής παιδικής χαράς έχει συνολικό προϋπολογισμό 114.000,00 € με τον ΦΠΑ, τα οποία ο δήμος είχε εξασφαλίσει ως χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015".

Η διαδικασία αυτή, που αποσκοπεί στην ψυχαγωγία των παιδιών με ασφάλεια για τη ζωή και την υγεία τους, περιλαμβάνει αντικατάσταση παλαιών οργάνων με νέο πιστοποιημένο εξοπλισμό, συντήρηση υφιστάμενων, εγκατάσταση δαπέδων ασφαλείας σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας, εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού και εγκατάσταση εξοπλισμού κατάλληλο για χρήση και από Α.με.Α.

Η νέα παιδική χαρά είναι απολύτως εναρμονισμένη στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλή για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της.
Όπως είναι γνωστό όσες Παιδικές Χαρές είναι ενεργές ελέγχονται από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχων Παιδικών Χαρών και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η σχετική Υπουργική Απόφαση για την ασφάλεια τους, λαμβάνουν πιστοποιητικό καταλληλόλητας & ειδικό "σήμα" προκειμένου να λειτουργούν .

Σύντομα ο Δήμος θα έχει άλλες τέσσερις (4) πιστοποιημένες παιδικές χαρές και σε μερικούς μήνες όλες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle