Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
106

Στοπ στις απεργίες στον ΑΝΤ1, υποσχέσεις επαναπρόσληψης

< 3 λεπτά
06.08.15 • 16:30
#Tags:

Στοπ στις απεργίες στον ΑΝΤ1, υποσχέσεις επαναπρόσληψης

Μετά από επαφές που είχε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αθηνών (ΕΤΙΤΑ) και την συνέλευση των απολυμένων στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων στο κανάλι.
Η Διοίκηση δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει στις επιπλέον προγραμματισμένες απολύσεις αλλά και σταδιακά από τον Οκτώβρη θα προσλάβει και και πάλι όλους τους απολυμένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

«Σας ενημερώνουμε πως μετά από τις σημερινές επαφές της Ένωσής μας με την Διοίκηση του ΑΝΤ1 αλλά και μετά την συνέλευση των απολυμένων του σταθμού, οι καθημερινές ΑΝΤ1προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τ/Σ αναστέλλονται.
Αρχικά η Διοίκηση δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει στις επιπλέον προγραμματισμένες απολύσεις. Επίσης μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και σταδιακά θα προσλάβει και πάλι όλους τους απολυμένους τεχνικούς με σύμβαση ορισμένου χρόνου και σε βάθος χρόνου θα γίνουν αορίστου.
Στις αρχές Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όπου και θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες.
Σημαντικό για εμάς αποτελεί η δέσμευση της Διοίκησης για το σεβασμό της νομιμότητας. Κάτι που σημαίνει αυτόματα πως οι σχέσεις εργασίας με τους τεχνικούς θα πρέπει να είναι απαραίτητα εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου. Και επίσης πως οι οικονομικοί και θεσμικοί όροι δεν θα μπορούν να είναι κάτω από τα όρια της τελευταίας Διαιτητικής Απόφασης που εξασφάλισε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. από τον Ο.ΜΕ.Δ.

Για την Ένωσή μας δεν τελειώνει τίποτα αν όλες οι δεσμεύσεις της Διοίκησης δεν γίνουν πράξη. Κάτι το οποίο δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε αυτή τη στιγμή.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες που στάθηκαν ηθικά στο πλευρό μας με τις ανακοινώσεις τους. Την Γ.Σ.Ε.Ε., την ομοσπονδία μας την Π.Ο.ΣΠ.Ε.Ρ.Τ., την Π.Ο.Θ.Α., το Ε.Κ.Α. , την Ε.Σ.Η.Ε.Α την Ε.Π.Η.Ε.Α., την Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., την Ε.Τ.Ε.Ρ. και την Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. για την φυσική και έμπρακτη συμπαράστασή τους! Όπως επίσης και το Π.Α.Μ.Ε. το Μ.Ε.Τ.Α. και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Θερμά επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο της Επικρατείας αλλά και το Υπουργείο Εργασίας που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό μας σε ό,τι χρειαστήκαμε!
Πάνω από όλα όμως ευχαριστούμε από καρδιάς τους συναδέλφους όλων των καναλιών για την σημαντική παρουσία και συμπαράσταση.
Ειδικά τους συναδέλφους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1 που στις κρίσιμες στιγμές και εκεί που χρειάστηκε, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδειξαν άμεσα την αλληλεγγύη τους»!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle