Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
178

Στο "Δρόμο των Αθανάτων" ο Γιώργος Τζέμος

< 4 λεπτά
31.10.16 • 11:13
#Tags:

Μια ακόμη σημαντική διάκριση πέτυχε ο Ορχομένιος δρομέας, αξιωματικός της αεροπορίας Γιώργος Τζέμος ο οποίος κατάφερε να τερματίσει στον "2ο δρόμο Αθανάτων" 142 χλμ. με επίδοση 20 ώρες 54:24 στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

img_0648

Ο ταλαντούχος αθλητής υπεραποστάσεων έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλούς αγώνες διαφόρων αποστάσεων ενώ έχει τερματίσει με επιτυχία στον Ευχίδειο Άθλο 107,5 χλμ και στον επίπονο μαραθώνιο του Ολύμπου.

Στον "δρόμο των αθανάτων" τερμάτισε στην 26η θέση ανάμεσα σε 68 αθλητές ενώ 13 εγκατέλειψαν.Ο αγώνας λόγω κακών καιρικών φαινομένων ήταν ιδιαίτερα δύσκολος αφού επικρατούσε συνεχής βροχόπτωση και αέρας από 5 έως 9 μποφόρ και οι θερμοκρασίες διακυμάνθηκαν από -2 έως 12 βαθμούς.

Ο αγώνας 

Ο "δρόμος αθανάτων" είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας δρόμου ο οποίος συνδυάζει εκτός img_0613από το αγωνιστικό του μέρος μια ιστορική διαδρομή. Συνδέει 4 συμβολικές μορφές και περιόδους της χώρας από τα αγάλματα των οποίων θα πέρασαν οι δρομείς αποτίοντας φόρο τιμής και συγκεκριμένα από: 

-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Η εκκίνηση δόθηκε στις 28 Οκτώβρη στην Τρίπολη από το Άγαλμα Κολοκοτρώνη (Πλατεία Άρεως) και ο τερματισμός στις 29 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 14.00 μ.μ.
Το χρονικό όριο τερματισμού είχε οριστεί στις 24 ώρες μέχρι δηλαδή στις 14.00 την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2016.

Η διαδρομή των 142 χλμ. κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και μέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του όρους.

%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b6%ce%ad%ce%bc%ce%bf%cf%82Τον αγώνα διοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής.

Τρεξ' το αγόρι μου 

Η ομάδα υποστήριξης-προπονητικό team (Τσαγαλάς Λουκάς-Τσαγαλάς Μπάμπης-Χριστοδούλου Λάμπρος) ευχαριστεί τον Γιώργο για όλα, και δίνουν ραντεβού στον 34ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ως αθλητές όλοι μας.

Υ.Γ της ομάδας . ...τρεξ' το αγόρι μου...

img_0653

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle