Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
150

Στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου η ΚΝΕ

< 3 λεπτά
03.06.16 • 06:24
#Tags:

"Είναι τιμή μας που διαλέξατε να ολοκληρώσετε μπροστά στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, την σημερινή σας εκδήλωση/πεζοπορία ''στα αντάρτικα μονοπάτια του Παρνασσού'', ήταν με δυο λόγια το νόημα του χαιρετισμού του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου κ Λουκά Δημάκα, προς τα περίπου 320 μέλη της ΚΝΕ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία-πάρκο μπροστά στο Δημοτικό Μέγαρο στο Δίστομο, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν οι επισκέπτες προσκυνητές του Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου φτάνουν τους 15.000 το έτος με συνεχή τάση ανόδου.Από τους συγκεντρωμένους νεολαίους - τους οποίους νωρίτερα είχε ξεναγήσει ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του Μουσείου, κ. Χρήστος Παπανικολάου- ο κ Δημάκας ζήτησε να γίνουν οι ίδιοι ''διαφημιστές'' του ΜΟΥΣΕΙΟΥ Διστόμου και να το καταστήσουν πανελλαδικά γνωστό, μεσα από τις οργανώσεις τους, τα social media κλπ ως ένα σύμβολο, ένα κέντρο Μνήμης που θυμίζει τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας..

Ξεκίνησαν από το Ζεμενό

Όπως έγραψε ο Ριζοσπάστης την 1η Ιουνίου, <<με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πεζοπορία στα αντάρτικα μονοπάτια του Παρνασσού που οργάνωσαν το ΚΣ της ΚΝΕ και το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΚΚΕ. Με συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ η πεζοπορία ξεκίνησε από το Ζεμενό κι αφού διέσχισε την Κίρφη κατέληξε μετά από 8 χλμ. στο μαρτυρικό ΚΝΕ ΔιστομοΔίστομο . Η επιλογή της διαδρομής δεν έγινε στην τύχη. Πρόκειται για ένα τμήμα από σειρά μονοπατιών που συνδέουν τον Παρνασσό με τον Ελικώνα και στη συνέχεια με τον Κιθαιρώνα και την Πάρνηθα. Εκατοντάδες αγωνιστές του λαϊκού κινήματος έχουν αφήσει τα χνάρια τους σ' αυτά τα μονοπάτια , αρκετοί ακόμα και τη ζωή τους. Στους πεζοπόρους είχε μοιραστεί μέσα στα πούλμαν τετρασέλιδο έντυπο που είχε στηθεί ειδικά γι' αυτήν την πορεία από τον «Ριζοσπάστη» με στοιχεία για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη.

Οι εκδηλώσεις για τη Σφαγή του Διστόμου

Η πραγματοποίηση αυτής της πορείας στο βουνό συνέπεσε με την έναρξη του δεκαήμερου των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο στην περιοχή για να τιμηθούν οι νεκροί του μαρτυρικού Διστόμου , ενώ το πρωί αυτής της μέρας γίνονταν παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή οι εκδηλώσεις για την πρώτη συνεδρίαση της «κυβέρνησης του βουνού», του Εθνικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Μάη του 1944, στις Κορυσχάδες και για τη μάχη στον Καρακόλιθο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle