Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
331

Στο Ν Πόλο με τρακτέρ

< 2 λεπτά
18.12.14 • 20:24
#Tags:

Στο Ν Πόλο με τρακτέρ
Έπρεπε να καλύψει 2.500 χλμ. για να φτάσει στο Νότιο Πόλο ενώ χρειάστηκε 16 ημέρες συνεχούς πορείας με ταχύτητες από 0,8 έως και 10 χλμ την ώρα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών με τρακτέρ.

Ν Πολος τρακτερΜια παράτολμη 28χρονη Ολλανδέζα η Μάνον Οσερβουρτ η επονομαζόμενη το κορίτσι με το τρακτέρ είναι γνωστή λόγω της εκπομπής της μέσω της οποίας γυρίζει όλο τον κόσμο με τρακτέρ «μαζεύοντας ευχές και όνειρα». Όπως λέει η ίδια προσέθεσε ένα ακόμα επίτευγμα φτάνοντας στο Νότιο Πόλο με –τι άλλο;- τρακτέρ.

Η παράτολμη Ολλανδή ξεκίνησε με την ολιγομελή υποστηρικτική ομάδα της από τη ρωσική βάση Novo στην Ανταρκτική με στόχο να κατακτήσει το Νότιο Πόλο οδηγώντας ένα τρακτέρ MF 5610.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινητήρας του ΜF 5610 λειτουργούσε συνεχώς από τις 22 Νοεμβρίου και για τις 16 ημέρες που διήρκεσε η αποστολή.

Όσο για τις μετατροπές στο τρακτέρ, το MF 5610 διέθετε κάποιον επιπλέον εξοπλισμό που του επέτρεψε να αντεπεξέλθει στις συνθήκες του άφθονου χιονιού και πάγου, ενώ ήταν συνδεδεμένο με τρειλερ με επιπλέον καύσιμα και ελαστικά.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle