Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
133

Συνδιάσκεψη στην Αλίαρτο για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων

< 3 λεπτά
27.11.17 • 06:51
#Tags:

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, σε δημόσια  συνδιάσκεψη – συνεδρίαση, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ντασιώτη Γεώργιου, με κύρια θέματα τον απολογισμό της θερινής περιόδου 2017 και τον προγραμματισμό δράσεων για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτου και επικίνδυνου φυσικού φαινομένου αλλά και για την προετοιμασία των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και κινδύνων από χιονοπτώσεις ή παγετούς ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας  μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες και συνεργάζεται αρμονικά με τις αρχές και τους φορείς που αναλαμβάνουν τον συντονισμό ή τη δράση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα  σημεία βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε σε απόλυτο συντονισμό. Μπροστά μας έχουμε την χειμερινή περίοδο και η συνδρομή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι καθοριστικής σημασίας».

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη συνεδρίαση καθώς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου μας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Γεώργιος Ντασιώτης , ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αθανάσιος Παπαθανασίου , οι αντιδήμαρχοι Μαλέσης Κωνσταντίνος και Αραπίτσας Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμούλης Αναστάσιος, ο Γρίβας Ιωάννης (Διευθυντής Δ/νσης Δασών), ο κος Δημητρίου Δημήτριος (Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Θηβών), ο κος Νικολός Γεώργιος (Υπεύθυνος Δραστ. Εκμετάλλευσης – ΔΕΔΔΗΕ Θήβας), ο κος Μπακούμης Ηλίας (Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας)  ο κος Βούκατας Δημήτριος (Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου), ο Σμ. Αξιωματικός Υποστήριξης Θεοδωρής Κωνσταντίνος (Αεροπορία Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου), καθώς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ευαγγελίστριας Πισίνας Δημήτριος και ο εκπρόσωπος της Δ.Κ. Αλιάρτου Λάμπρου Νικόλαος.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, εισηγούμενος τα θέματα της συνεδρίασης, παρουσίασε λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση στην επικράτεια του Δήμου και το Σχέδιο Δράσης – Μνημόνιο ενεργειών του Δήμου, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, εξετάστηκαν θέματα, όπως η παραχώρηση οχημάτων και παροχής εξοπλισμού.

Ο Δ/ντης της Δ/νσης Δασών κος Γρίβας Ιωάννης, προέβη στον απολογισμό της θερινής περιόδου και ενημέρωσε για τις ενέργειες της υπηρεσίας ενόψει της χειμερινής περιόδου. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, ο οποίος εκπροσωπούσε το σύνολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Νομό, ενημέρωσε για τις προγραμματισμένες ενέργειες  της Υπηρεσίας ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των επιμέρους Υπηρεσιών (Αστυνομία, ΔΕΔΔΗΕ, κλπ), οι οποίοι ενημέρωσαν το Σ.Τ.Ο. για τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους των Υπηρεσιών τους, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. ότι η Π.Ε. Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώνει έτοιμη ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου.

Τέλος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ανέφεραν ότι παραμένουν στην διάθεση του πολίτη 24 ώρες το 24ωρο.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων όλων των  παρευρισκόμενων για την πληρέστερη και ασφαλέστερη προστασία του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle