Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
116

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του 75χρονου στον Καραβόμυλο

< 3 λεπτά
15.12.15 • 12:38
#Tags:

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του 75χρονου στον Καραβόμυλο

Εξιχνιάσθηκε, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο στην περιοχή του Καραβόμυλου Φθιώτιδας, με θύμα 75χρονο.

Δράστες είναι τρία άτομα, μία 31χρονη γυναίκα και δύο 42χρονοι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Λαμίας.

Όπως πρόεκυψε κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, ενώ οι δράστες είχαν προσχεδιάσει την εγκληματική τους πράξη και είχαν προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις και ενέργειες.

Τις βραδινές ώρες της 22ας Νοεμβρίου, οι τρεις δράστες (εκ των οποίων η 31χρονη Μαχαιρωμαεργαζόταν στην οικία του 75χρονου ως οικιακή βοηθός), έχοντας εφοδιαστεί με γάντια και μαχαίρι, μετέβησαν στην οικία του ηλικιωμένου και αφού διέπραξαν την ανθρωποκτονία ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν τουλάχιστον το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, το οποίο μοιράστηκαν μεταξύ τους, καθώς επίσης χρυσές αλυσίδες και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του θύματος.

Στις 23 Νοεμβρίου 2015, πρωινές ώρες, ο 75χρονος είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένος στο σπίτι του, φέροντας πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του. Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ 

Από την ανάλυση και σύνθεση του προανακριτικού υλικού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν τα στοιχεία που συνέλλεξαν και να εξιχνιάσουν την ανθρωποκτονία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο αλυσίδες χεριού και μία αλυσίδα λαιμού που ανήκαν στον 75χρονο.
• Το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ.
• Ένα κυνηγετικό όπλο, άνευ σχετικής άδειας κατοχής.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δράστες φρόντισαν, κατά την διαφυγή τους από την οικία του θύματος, να πετάξουν σε άγνωστο σημείο τα μέσα διάπραξης του εγκλήματος (μαχαίρι, γάντια και ρούχα που φορούσαν), με σκοπό να εξαφανίσουν τα ίχνη της εγκληματικής τους ενέργειας.

Οι τρεις δράστες προσήχθησαν χθες (14-12-2015) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστείας και παράβασης του νόμου περί όπλων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle