Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
75

Συνεργασία με Δημόκριτο και Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον Ασωπό

< 2 λεπτά
24.03.16 • 20:09
#Tags:

Δύο προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την επίλυση των προβλημάτων του Ασωπού, με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τη δημιουργία των Παρατηρητηρίων Περιβάλλοντος και Υγείας αντιστοίχως.

Η σύμβαση-συνεργασία με το Κέντρο "Δημόκριτος" προβλέπει  την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.

Ασωπός ρυπανση1Το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, θα παρακολουθεί την κατάσταση στην περιοχή και θα εγκαταστήσει εξοπλισμό που θα περιορίσει δραστικά την ρύπανση από βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο. Επιπλέον, θα συμβάλει στην ολοκλήρωση των ελέγχων στην περιοχή, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι εστίες της ρύπανσης, αλλά και να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση του Ασωπού.

Η σύμβαση-συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προβλέπει όλες τις μελέτες και τις δράσεις για την παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων και την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών υγιούς διαβίωσης στην περιοχή του Ασωπού.

Το Παρατηρητήριο Υγείας θα εδρεύει στο Δήμο Τανάγρας, με στόχο την παρακολούθηση της υγείας των κατοίκων και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, αλλά και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων ενημέρωσης και προαγωγής της υγείας . Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και με καταξιωμένα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το Πανεπιστήμιο του Dartmouth, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis κ.α.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle