Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
109

Συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος για τους πρόσφυγες στη Λιβαδειά

< 2 λεπτά
29.08.16 • 15:57
#Tags:

Συνέχεια στο σίριαλ για την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή του Δήμου Λιβαδειάς δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η αντιπολίτευση του Δήμου βαλοντας εναντίον της Δημάρχου.

Οι παρατάξεις "Συμμαχία Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης" του Αρη Ρουσσαρη, "Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών" του Γιώργου Ζιώγα και "Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς" του Αλέκου Καρκάνα, με κοινή ανακοίνωση κατηγορούν την κ Πούλου οτι "Πεισματικά συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τακτισμό, ανευθυνότητα και εμμονές, που προκλητικά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας" και καταλήγει :

" Σε καμία περίπτωση δεν θα παρακολουθήσουμε τη Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία σε ασκήσεις επί χάρτου που θέτουν σε κίνδυνο το Δήμο, τους δημότες και τους ίδιους τους πρόσφυγες"

Η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων:

"Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Πούλου συνεχίζει προκλητικά να απαξιώνει το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού επί 2 μήνες πρωταγωνιστεί και γνωμοδοτεί θετικά για φιλοξενία προσφύγων – θυμάτων πολέμου σε απάνθρωπες συνθήκες (UNICOT – πρώην εργοστάσιο ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ – βουστάσιο ιδιώτη στην Ανάληψη) τώρα αποδέχεται τις λύσεις που το σύνολο της μειοψηφίας προτείνει εδώ και μήνες.

Φιλοξενία των προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες και σε μικρότερο αριθμό, που να είναι αναλογικά αντίστοιχος με τις δυνατότητες του Δήμου.

Στις 24 Αυγούστου 2016 αρνήθηκε απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά ένα ουσιαστικό διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο βάσει των νέων στοιχείων που είχαν προκύψει.

Πεισματικά συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τακτισμό, ανευθυνότητα και εμμονές, που προκλητικά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Ακόμη και σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο επιλέγει την υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προτείνει συγκρότηση επιτροπής, αδιαφορώντας αν χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Μόνο ο δημόσιος διάλογος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων με την πρόσκληση των εκπροσώπων της πολιτείας από τα αρμόδια υπουργεία, εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, όλων των φορέων της πόλης και του λαού, κατοχυρώνουν υπεύθυνες λύσεις και αποφάσεις με διαφάνεια, αλήθεια, νομιμότητα, αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες.

Σε καμία περίπτωση δεν θα παρακολουθήσουμε τη Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία σε ασκήσεις επί χάρτου που θέτουν σε κίνδυνο το Δήμο, τους δημότες και τους ίδιους τους πρόσφυγες".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle