Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
387

Σύνταξη από το σπίτι…

< 2 λεπτά
25.12.14 • 17:31
#Tags:

Σύνταξη από το σπίτι…

Περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, 5,6 εκατομμυρίων ασφαλισμένων από την 1η Ιανουαρίου 1994 μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί σε μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα την οποία οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr.
Σε αυτόν το διαδικτυακό τόπο είναι εγγεγραμμένος όλος ο ασφαλιστικός βίος κάθε Ελληνα, όπου είναι καταγεγραμμένος ηλεκτρονικά σε «ατομικούς ψηφιακούς λογαριασμούς». Εκεί οι ασφαλισμένοι μπορούν να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρίσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Μέσω του νέου συστήματος οι ασφαλισμένοι θα μπορούν επίσης να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρειάζονται διόρθωση αλλά και να παρακολουθούν κάθε μήνα την ενημέρωση του λογαριασμού τους.

slide1Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα θα ενημερώνει τους ασφαλισμένους για το πότε θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θα υπολογίζει τη σύνταξη του καθενός, ακόμη και στις πλέον σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, με ένα «κλικ» στον υπολογιστή, ώστε η έκδοση και η καταβολή της πρώτης σύνταξης να είναι τελικά ζήτημα λίγων ημερών.
Το σύστημα θα είναι στη διάθεση των πολιτών από την μεθαύριο Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στην πιο πάνω διεύθυνση ενώ μέχρι το τέλος του 2015, θα έχουν μπει στο σύστημα όλα τα ασφαλιστικά έτη του συνόλου των ασφαλισμένων με το οποίο
• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.
• Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο δημιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».
• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.
• Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle