Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
266

Σώζεται ο Αγιος Κοσμάς, μετακομίζει στο Μητροπολιτικό Πάρκο

< 2 λεπτά
14.06.16 • 13:30
#Tags:

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής έκαναν σήμερα την παρακάτω δήλωση:

«Η Κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την παραχώρηση του παλαιού αεροδρομίου, σε αντίθεση με την αντίστοιχη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης με την οποία καταργείτο η λειτουργία του αθλητικού πόλου στο νότιο μέτωπο της Αθήνας, πέτυχε τη διατήρηση της λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά εντός του νέου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, η μετεγκατάσταση του υπάρχοντος Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά θα υλοποιηθεί μόλις παραδοθούν προς χρήση οι νέες εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν από τον ανάδοχο της σύμβασης.

Η Κυβέρνηση διαφυλάσσει έτσι με αποτελεσματικότητα και προοπτική τους αθλητικούς χώρους του νοτίου μετώπου της Αττικής, εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου προπονητικούς χώρους για τους Έλληνες αθλητές αλλά και τον μαζικό αθλητισμό και διασφαλίζει την τήρηση των διεθνών υποχρεώσεων της, οι οποίες απορρέουν από διακρατικές συμβάσεις για την προετοιμασία ξένων αθλητών επί ελληνικού εδάφους».

Σύμφωνα με την τελική συμφωνία και το επίσημο κείμενο της σύμβασης παραχώρησης «οι υφιστάμενες σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά με όλες τις δραστηριότητες, λειτουργίες και εγκαταστάσεις τους παραμένουν με αντίστοιχες εγκαταστάσεις, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle