Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
203

Τα Αγάλματα έμειναν...άγαλμα

< 5 λεπτά
19.02.17 • 21:00
#Tags:

Λοιπόν αυτό το σίριαλ έχει πολύ πλάκα τελικά κι όλοι μας μάλλον δείξαμε πολύ υπομονή, σοβαρότητα και σεβασμό προς κάθε κατεύθυνση.

Μιλάμε για το θέμα τοποθέτησης δύο αγαλμάτων που δώρισε Ορχομένιος στον τόπο του και δεν βρίσκουν θέση εδώ και δύο περίπου χρόνια…

%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%82-1Τελικά, ναι, δεν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα με σοβαρότητα, αλλά έτσι όπως ακριβώς το αντιμετώπισαν μέχρι χθες οι… ιθύνοντες, οι… αρμόδιοι, οι… τελικά ξερόλες… 

Πώς; Με πλάκα, ανευθυνότητα και προχειρότητα που δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση στον τόπο μας, στην ιστορία του αλλά και στον δωρητή.  

Την μία φορά εξαγγελίες με  τυμπανοκρουσίεις, την άλλη με βρισιέςύστερα με… ομόφωνες αποφάσεις, με εγκαίνια και τελικά ξανά με αποφάσεις πως ακυρώνουν τις προηγούμενες!

Ετσι λοιπόν το αντιμετωπίσαν...

...δεν θέλουμε τέλος πάντων τη δωρεά γιατί δεν έχουμε χώρους να στήσουμε αγάλματα στον Ορχομενό!!!. 

Πάλι καλά που στήσαμε το ένα (Φρίξος και Ελλη) το δεύτερο (τρεις Χάριτες) δεν το θέλουμε βρε αδερφέ…

Μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση του συμπολίτη μας να δωρίσει δύο αγάλματα το παρασκήνιο άρχισε να δουλεύει.

Όλοι επικαλούνταν αποκλειστικές πληροφορίες και άλλοι διέρρεαν προς κάθε κατεύθυνση το μεγάλο γεγονός που θα αναδείκνυε τον τόπο μας και το χρέος τιμής προς του προγόνους μας.

Όλοι μας θεωρήσαμε ότι είναι ευκαιρία επιτέλους να δείξουμε τις αρετές μας, να δείξουμε σοβαρότητα, μελετημένες κινήσεις και πάνω απ όλα σωστή προετοιμασία ώστε να αποφευχθούν παραλείψεις και να μη θιγούν πρόσωπα.

Αμ δε! Όλα αποδείχτηκαν ότι ήταν στον αέρα και, πλέον, ανακύπτουν πελώρια ερωτηματικά.

Ο Δωρητής έθεσε βέτο για το πού θα τοποθετηθούν τα αγάλματα; Καλά έκανε.

Ποιος όμως ανέλαβε να μελετήσει το θέμα και να απαντήσει στον εν λόγω κύριο αν είναι εφικτό να γίνει αυτό;
Αν είχε γίνει αυτό δεν θα υπήρχε πρόβλημα. θα βρίσκονταν εναλλακτικές λύσεις και όχι να προχωρούν οι εργασίες, να διαδίδονται οι θέσεις τοποθέτησης και ο δωρητής να έχει αναθέσει την κατασκευή των αγαλματων…

Ήξεραν ότι υπάρχει πρόβλημα με την Αρχαιολογία. Άλλωστε έστειλαν αίτημα και συνεδρίασε η Επιτροπή αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν παραβρέθηκε κανείς να υποστηρίξει το αίτημα, αφέθηκε στην τύχη του. 

Μετά τις τυμπανοκρουσίες λοιπόν, ότι θα τοποθετηθούν αγάλματα στον Ορχομενό και ο δωρητής προχωρούσε στην κατασκευή τους, το μόνο θέμα ήταν τα… χρήματα εκ μέρους του Ορχομενού για την κατασκευή βάσης και άλλων παράπλευρων εργασιών. Επίσης οι θέσεις τοποθέτησης των αγαλμάτων κατάντησε περιφερομενος θίασος αλλά τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα!

Ο «Μινύας» παρακολουθούσε το θέμα από τη δική του σκοπιά και έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για το μέλος του-δωρητή.

Πιστεύουμε ότι ο Σύλλογος των εν Αθήνας Ορχομενίων γνωρίζει πολύ καλά ΟΛΟ το παρασκήνιο και καλά θα κάνει – ως οφείλει – να ενημερώσει την κοινή γνώμη.

Πιστεύουμε ότι τώρα άνοιξε το θέμα και έχει πολύ παρασκήνιο και τα αγάλματα από όλο αυτό το θέταρο του παραόγου έχουν μεινει... άγαλμα.

Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθυμε.

Μέχρι τότε αφιερώνουμε το παρακάτω σε θνητούς που νομίζουν ότι θα τους στήσουν και άγαλμα:

"Το άγαλμα είναι ένα γλυπτό ομοίωμα θεού, ή ημίθεου ήρωα.

Η λέξη "άγαλμα" στις μέρες μας λανθασμένα χρησιμοποιείται και για γλυπτά ομοιώματα θνητών.
Για τους ανθρώπους ποτέ δεν φτιάχνονταν "αγάλματα" (αγάλω) παρά μόνο ανδριάντες".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle