Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται και τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Ειδικότερα, τονίζεται πως:
1. Είναι οριζόντια και αφορούν όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται είτε μένουν ανοικτές είτε κλείνουν άρα και όσες αγροτικές η μεταποιητικές επιχειρήσεις πλήττονται.
2. Η παράταση για δύο μήνες της προθεσμίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ αποτελεί επίσης τέτοιο μέτρο.
3. Ήδη υπεβλήθησαν προτάσεις για τροποποίηση των σχετικών ευρωπαϊκών κανονισμών ώστε να υπάρξει ευελιξία στο πρόγραμμα αλιείας προκειμένου να ενισχυθούν αλιείς και ιχθυοκαλλιέργειες.
«Και προφανώς ο ΕΦΕΤ αλλά και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου συνεχίζουν το έργο τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Πρώτιστο και κύριο μέλημά μας όμως παραμένει ο αγώνας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η συμβολή μας στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, η προστασία της υγείας των παραγωγών μας, των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στο Υπουργείο.» αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μάκης Βορίδης και σημειώνει ότι: » Το ότι αυτή την δύσκολη ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να κάνει φτηνή αντιπολίτευση, ούτε μας εκπλήττει αλλά ούτε και μας πτοεί. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον».