Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
166

Τα νεκρά αγγελούδια, οι χασάπηδες και οι ανεγκέφαλοι

< 7 λεπτά
03.09.15 • 11:41
#Tags:

Τα νεκρά αγγελούδια, οι χασάπηδες και οι ανεγκέφαλοι

Του Μπάμπη Ζαννιά

«Γιατί δεν σταματάτε τον πόλεμο να γυρίσουμε στα σπίτια μας,

να μη μας έχετε εδώ και σας δημιουργούμε προβλήματα;».

Παιδακια μεταναστες νεκρα

Παιδακια μεταναστες νεκρα1

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε έναν έφηβο μετανάστη που ζει όλο αυτό δράμα χωρίς τέλος, αυτή την παράνοια της πολιτισμένης Ευρώπης που βέβαια αφορά και όλο τον πλανήτη.

Ο έφηβος αυτός κατάφερε να επιβιώσει και να μας πει την αλήθεια.

Τα άψυχα κορμάκια όμως των παιδιών στις παραλίες μας,

έχουν να μας ακόμη περισσότερα, να μας βάλουν ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση δεν υπάρχουν λόγια για να απαντήσουμε.

Το καλύτερο είναι να σιωπήσουμε αλλά πριν το κάνουμε ας σκεφτούμε…

Οσα συμβαίνουν τώρα με τους μετανάστες, συνέβαιναν και άλλοτε ίσως σε μικρότερη κλίμακα, αλλά δεν μας ένοιαζαν. Θεωρούσαμε ότι ήταν μακριά από μας και δεν θα μας αγγίξουν. Να που ήρθε η ώρα.

Την ίδια αντιμετώπιση είχε και έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την πατρίδα μας. Σε διαφορετικό ύφος, τόνο και χρώμα οι προηγούμενες κυβερνήσεις έθεταν το θέμα στα αρμόδια όργανα της ΕΕ αλλά… μόνο στα Mόργανά τους έμεναν οι φωνές.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης» διεμήνυε ο νυν και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά μάταια.

Το μόνο που έκαναν ήταν να βάλουν Έλληνα Επίτροπο να λύσει το θέμα με τα γνωστά βέβαια αποτελέσματα.

Τώρα το θέμα έφτασε στην αυλή όλων και η μία χώρα μετά την άλλη αναθεωρεί τις απόψεις της για το μεταναστευτικό. Άλλη ανοίγοντας τα σύνορα, άλλη βάζοντας συρματοπλέγματα, άλλη πυροβολώντας όσους μπαίνουν στα εδάφη της και άλλη βάζοντας πρόστιμα στους εξαθλιωμένους μετανάστες!

Και η Ενωμένη Ευρώπη, η Ευρώπη που κατάργησε τα διαβατήρια,

η Ευρώπη του πολιτισμού; Μάλλον έχει πέσει σε λήθαργο.

Αφού στρίμωξε την Ελλάδα, αφού τρομοκρατεί τους Νότιους με EXIT, αφού γεμίζει τα θησαυροφυλάκια της, άραγε για ποιούς; Πάντως όχι για τους λαούς της Ευρώπης, τώρα σφυρίζει αδιάφορα.

Αυτό θα το πληρώσει βέβαια. Όσο καλά και αν είναι δομημένο το χρηματοπολιτικό σύστημα ένας είναι ο δρόμος για το μέλλον. Διάσπαση και εις τα εξ ων συνετέθη.

Η πολύπαθη Ελλάδα έχει υπερβεί τα όριά της σε κάθε τομέα που έχει σχέση με τους μετανάστες. Αλληλεγγύη, τροφοδοσία, περίθαλψη, διάσωση, μετακινήσεις, ότι μπορεί η χώρα του Ξένιου Δία το προσφέρει.

Μεταναστες1Δεν φταίει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε κανένα κόμμα και η πολιτική του. Δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα μπροστά σε αυτό το πελώριο κύμα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πάνω από 3 εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες μόνο από τη Συρία και σχεδόν τα μισά είναι παιδιά τα περισσότερα δε κάτω των 11 ετών.

Το δράμα αυτών των οικογενειών το πληρώνει η χώρα μας ζώντας και συμμετέχοντας σε αυτό το δράμα των προσφύγων. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη μετά την Τουρκία βέβαια που και αυτή βιώνει το δράμα αφού πάνω από 2 εκατομμύρια συνωστίζονται στην αναμονή να διαπλεύσουν το Αιγαίο με όποιο τίμημα.

Δεν βάζει κανείς την κομματική του ταυτότητα μπροστά στον οδυρμό της μάνας για τον πνιγμό του παιδιού της, το κλάμα του πατέρα για το χαμό της εγκύου γυναίκας του, το απεγνωσμένο βλέμμα παιδιών που έχασαν τους γονείς τους στα νερά του Αιγαίου.

Συνθήκες που μόνο στον κινηματογράφο έχουμε δει οι περισσότεροι. Κοιμούνται κατάχαμα στα χωράφια, έχουν να πιούν νερό και να φάνε ώρες ή και ημέρες.

Περιμένουν κάτω από τον καλοκαιρινό Ήλιο της Ελλάδας υπομονετικά, να καταμετρηθούν, να καταγραφούν και να στοιβαχτούν σε βάρκες, καράβια, λεωφορεία, τρένα να συνεχίσουν το ταξίδι της ελπίδας προς άλλες χώρες της Ευρώπης.

AΗ Ελλάδα πλήρωσε με το βαρύτατο πλήγμα στον τουρισμό της σε μια πολύ δύσκολη περίοδο γι αυτήν το τίμημα αυτού του δράματος.

Υπάρχει όμως και ένας άλλο κίνδυνος για τη χώρα μας. Αυτός που καλλιεργούν κάποιοι ανεγκέφαλοι λέγοντας:

"Να κάτσουν στη πατρίδα τους να πολεμήσουν όπως κάναμε κι εμείς κάποτε".

Μείνε εκεί να σε βομβαρδίζουν, να ισοπεδώνουν το σπίτι σου, να έρχονται για να σφάξουν όλους τους δικούς σου, να μην έχεις όπλα, συντρόφους στο πλάι σου να αγωνιστείς…

Εκεί δεν θα θέλεις να είσαι νεκρός, άμαχος-ήρωας και άοπλος χωρίς να μπορείς να υπερασπιστείς την πατρίδα σου, την οικογένειά σου, τα ιερά και όσια.

Εκεί θα είσαι βορά στο σπαθί των μανιασμένων σφαγέων.

Εκεί λοιπόν δεν θα θέλεις να είσαι με τίποτα και βέβαια

όχι να τα λες κάτω από την ομπρέλα στην παραλία

με την παγωμένη μπύρα και το ΙΧ να σε περιμένει δίπλα στη σκιά.

 

Πάψε λοιπόν να ξεστομίζεις τέτοιες κορώνες.

Εμείς έχουμε το σφίξιμο από τη γροθιά στο στομάχι, αυτοί οι ανώνυμοι ζουν το δράμα τους.

Τι κάνουν λοιπόν οι υπερδυνάμεις; Οι αυτοαποκαλούμενοι προστάτες μας; Θα σταματήσουν τον πόλεμο;

Τι θα απαντήσουν για τα νεκρά παιδάκια στις παραλίες;

Σε όλους αυτούς αφιερώνουμε τις φωτογραφίες.

Συρια πριν και μετα1

Συρια πριν και μετα2 Συρια πριν και μετα3

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle