Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
162

Τα σχέδια της Περιφέρειας για την Κωπαΐδα

< 3 λεπτά
03.03.15 • 20:43
#Tags:

Τα σχέδια της Περιφέρειας για την Κωπαΐδα

Διαχειριστής άρδευσης, δημοπράτηση έργων, υπαλληλική τακτοποίηση στον Οργανισμό Κωπαϊδας

Σχέδια για την εύρυθμη λειτουργία βασικά της άρδευσης της Κωπαΐδας, διενέργεια διαγωνισμών για βελτιωτικά έργα σε κανάλια, αντλιοστάσια, δρόμους, κανονισμός άρδευσης αλλά και εφαρμογή προγράμματος καλλιεργειών από το επόμενο έτος είναι οι βασικοί άξονες που απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά για την Κωπαΐδα.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με ζητήματα της Κωπαΐδας και άλλα που που είναι στο στάδιο του σχεδιασμού.

Μεταξύ άλλων έγινε γνωστό οτι σε διαπραγμάτευση με την ΔΕΗ υπεγράφησαν νέες συμβάσεις για την λειτουργία των αντλιοστασίων εξασφαλίζοντας την κατώτερη επιτρεπτής τιμής ανά κιλοβατώρα (αγροτικό ρεύμα) για όλες τις εγκαταστάσεις άρδευσης, βελτιώνοντας τις προηγούμενες συμβάσεις.

Εκτιμήθηκε ότι από την 31η/3/2015 θα είναι δυνατή η έκδοση και αποστολή των λογαριασμών της πρώτης δόσης των ανταποδοτικών τελών (2€/στρέμμα) που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του προγράμματος. Ήδη οργανώνεται η διαδικασία είσπραξης.

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση προϊσταμένου, η διοικητική οργάνωση της υπηρεσίας που θα αναλάβει το αντικείμενο (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιάρτου) αλλά και οι συνέργειες των διαφόρων υπηρεσιών της Π.Ε. και αναμένεται η τακτοποίηση της υπαλληλικής κατάστασης των πρώην υπαλλήλων του Οργανισμού Κωπαίδας, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες.

Είναι έτοιμες οι διακηρύξεις για μειοδοτικούς διαγωνισμούς:
(α) καθαρισμού αυλάκων και καναλιών (για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση) προϋπολογισμού 150.000€.
(β) συντήρησης εγκαταστάσεων (κυρίως των αντλιοστασίων) προυπολογισμού 92.125,67€, και εξασφάλιση πίστωσης για προμήθεια υλικών 40.000€.
(γ) αντικατάστασης και επισκευής φραγμάτων απολύτως αναγκαίων για την απρόσκοπτη άρδευση και αντιπλημμυρική προστασία (για πρώτη φορά) προϋπολογισμού 40.000€.

Για το θέμα της διαχείρισης της άρδευσης, πέραν του άνω ποσού, αποφασίσθηκε από τον Περιφερειάρχη, μετά από εισήγηση της Π.Ε. Βοιωτίας, όπως προβλέπει η απόφαση του Π.Σ. η διενέργειά της με ανάδοχο που θα επιλεγεί με μειοδοτικό διαγωνισμό.

Ήδη είναι έτοιμη η σχετική διακήρυξη που θα τεθεί για έγκριση την Ο.Ε. Η διαχείριση της άρδευσης θα γίνει από τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, με υδρονομείς και κανόνες άρδευσης που θα επιτρέψουν την άρδευση σε όλους. Προϋπολογισμός μέχρι 120.000€. Εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί οικονομία αλλά και αποτελεσματικότερη λειτουργία. Η επίβλεψη του αναδόχου θα γίνει με επόπτες εποχιακούς υπαλλήλους γεωπόνους και τεχνολόγους γεωπονίας, που θα προσλάβει η Π.Ε. Βοιωτίας, με εκτιμώμενη δαπάνη 48.000€.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί και εργολαβία προυπολογισμού 70.000€ για τις αναγκαίες επισκευές σε δρόμους και γέφυρες, με βάση συμφωνημένο πρόγραμμα με τους Δημάρχους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά, του Δημάρχου Ορχομενού και Πρόεδρου της ΠΕΔ, κ. Λουκά Υπερήφανου, της Δημάρχου Λεβαδέων, κ. Γιώτας Πούλου, του Δημάρχου Αλιάρτου, κ. Γιώργου Ντασιώτη, του Δημάρχου Λοκρών, κ. Νίκου Λιόλιου, και του Αντιδημάρχου Θηβέων κ. Παναγιώτη Τσαραμπάρη. Επίσης, συμμετείχαν τα μέλη της διαπαραταξιακής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Νίκος Στουπής, κ. Θανάσης Γιαννόπουλος και κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας. Τέλος, παρόντες ήταν ο κ. Αντώνης Μήτσης, προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αλιάρτου και ο κ. Θανάσης Μαριγούδης, προϊστάμενος της ΔΤΕ της ΠΕ Βοιωτίας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle