Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
108

Τα τρακτέρ παν’ πλατεία Συντάγματος. Πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων

< 3 λεπτά
06.02.16 • 05:44
#Tags:

Με την παρουσία και ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Βοιωτίας στο μπλόκο του Κάστρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό της Εθνικής οδού για το Σάββατο.

Έτσι από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 24:00 στο 110ο χιλιόμετρο στο Κάστρου Βοιωτίας θα είναι κλειστεί η εθνική οδός ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τους παράδρομους.

Και στην Φθιώτιδα θα κλείσουν οι δρόμοι τις ίδιες ώρες. Στο ύψος της Μπλοκο ΚαστρουΑταλάντης και στην Ανθήλη, οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο από τις 12:00 έως τις 24:00, με κλειστούς και τους παράδρομους.
Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία (παλιός Λεβέντης), οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο από τις 12:00 έως τις 24:00.

Στην Αθήνα με τα τρακτέρ
Ο Βαγγέλης Μπούτας μιλώντας στην συγκέντρωση των αγροτών στο Κάστρο είπε πως πρέπει να ενταθεί ο αγώνας, να κλείσουν οι δρόμοι περισσότερες ώρες αλλά και χωρίς να εγκαταλείψουν τα μπλόκα να εξετάσουν το Τρακτερ1ενδεχόμενο καθόδου στην Αθήνα. Αυτό θα γίνει με την συμβολή των κοντινών μπλόκων στην Αθήνα από όπου ένας αριθμός τρακτέρ θα συμμετάσχει σε αυτό το συλλαλητήριο.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά να πάνε τα τρακτέρ και να εγκατασταθούν στη πλατεία Συντάγματος «όπως γινόταν και με το κίνημα της πλατείας».
Η επίσκεψη αντιπροσωπείας από το μπλόκο της Νίκαιας στο Κάστρο, έγινε στο πλαίσιο περιοδείας ενημέρωσης και συντονισμού με τα μπλόκα της επικράτειας και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν την Κυριακή στην Πανελλήνια Συνέλευση που προγραμματίζεται να γίνει στην Νίκαια.

Συνάντηση στη Βουλή
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή διάλογος με τους αγρότες. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την ολοκλήρωση της συζήτησης της επερώτησης του ΚΚΕ και την σχετική αναφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Όμως παραμένει άγνωστο αν οι αγρότες θα δεχθούν να εμφανιστούν στη Βουλή.

Αποκλεισμοί
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία και τις μεταφορές σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να δημιουργηθούν το Σάββατο, καθώς οι αγρότες σε όλη την
Ελλάδα προχωρούν σε 24ωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών, λιμανιών, αεροδρομίων και τελωνείων.
Το μπλόκο των αγροτών στα Τέμπη αναμένεται να ενισχυθεί το Σάββατο και δεν θαDSCN1883 επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων από τις 12 το μεσημέρι.
24ωρο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι σχεδιάζουν οι αγρότες της περιοχής.
Βέβαιος θεωρείται ο 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου του τελωνείου της Εξοχής.
Επ αόριστον κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης οι αγρότες της Πελοποννήσου, ενισχύοντας το μπλόκο της Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.
Στο μεταξύ ένταση σημειώνεται στα Τελωνείο του Προμαχώνα για τη διέλευση φορτηγών. Ο Υπουργός μεταφορών της Βουλγαρίας ζήτησε να ανοίξουν το Τελωνείο και οι αγρότες αρνήθηκαν. Τους ζήτησε στη συνέχεια χρονοδιάγραμμα κάτι που φαίνεται θα γίνει δεκτό από τους αγρότες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle