Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
462

Τιμήθηκε η Ελληνική Παράδοση

< 6 λεπτά
08.05.16 • 07:58
#Tags:

Πλημμύρισε χρώματα και μουσικές το πνευματικό κέντρο του Δήμου Ορχομενού το βράδυ του Σαββάτου.
Πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές και τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας «έντυσαν» το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που οργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού.

Στο καταπληκτικό πίνακα ζωγραφικής-φόντο του Ορχομένιου λαϊκού ζωγράφου Γιώργου Ναούμ που φιλοτέχνησε αποκλειστικά για την εκδήλωση με θέμα το παραδοσιακό γλέντι, χορευτές διαφόρων ηλικιών του οικοδεσπότη διοργανωτή Συλλόγου και των προσκεκλημένων, χορευτικού του Δήμου Επιδαύρου και του συλλόγου γυναικών Μουλκίου Κορινθίας, οι θεατές απόλαυσαν μια πανδαισία χορευτικών φιγούρων και καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες.

Ο μικρός αφηγητής Βαλάντης Κραβαρίτης σε κείμενα του Κώστα Πατσαλή, καθοδηγούσε το κοινό στα διαδραματιζόμενα και έκλεψε την παράσταση με την αυθόρμητη και την γεμάτη φρεσκάδα παρουσίαση. Ο επίσης μικρός Θανάσης Ροζακιάς ξεδίπλωσε το ταλέντο του, εκτός από τον χορό και στο τραγούδι και καταχειροκροτήθηκε.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν διάφορες βραβεύσεις από τον Δήμαρχο Ορχοεμνού Λουκά Υπερήφανο, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Νταβαλούμη, τον πρόεδρο του ΔΣ Λάμπρο Ρόδη οι οποίοι τίμησαν τους εκπρόσωπους του Δήμου Επιδαύρου και του συλλόγου Μουλκίου, τον πρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου Ορχομενού ενώ ξεχωριστή ήταν η βράβευση του Γιώργου Ναούμ του οποίου αντιπροσωπευτικά έργα εκτέθηκαν στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Ορχομενού.

Την κατασκευή των σκηνικών έκαναν οι Δημήτρης  Παπαδόπουλος, Σάββας Κορατζινάς, Ακης Κλιούμης και Ανδρέας Παπασιδέρης ενώ ο Κώστας Κιαλιός ήταν στον ήχο και τα φώτα.γλεντι πινακας Ναουμ εκδήλωση Πνευματικο Ορχο εκθεση Ναούμ Λαογραφικος Ομιλος Ορχομενού παραδοασιακα εκδηλωση παραδοσικά 1 παραδοσικά πνευματικό Ορχο Χορευτικά 1 Χορευτικά 2 Χορευτικά 3 χορευτικά 4 χορευτικά 5 χορευτικά 6 χορευτικά 7 χορευτικά 8 χορευτικά 9 χορευτικά 10 χορευτικά 11 χορευτικά 12 χορευτικά 13 χορευτικά 14 χορευτικά 15 χορευτικά 16 χορευτικά 17 χορευτικά 18 χορευτικά 19 χορευτικά 20 χορευτικά 21 χορευτικά 22 χορευτικά 23 χορευτικά 24

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle