Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
79

Τουριστική εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών

< 2 λεπτά
30.03.17 • 17:45
#Tags:

Τη στρατηγική της Περιφέρειας για την εξειδίκευση στις υπηρεσίες και τις υποδομές του τουρισμού ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Η εμπειρία της επιχειρηματικής ανακάλυψης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Η δημιουργία Θερμαλιστικού Πάρκου» το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., σε κεντρικό ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα.

Να σημειώσουμε οτι οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές στη Στερεά Ελλάδα από το Υπουργείο Τουρισμού είναι η Ιαματική Πηγή Διαμάντη- Πεπόνα στην Αιδηψό, Καμένων Βούρλων, Γιάλτρα Αιδηψού, Παπαϊωάννου (Αιδηψός) και η πηγή Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό.

Η ημερίδα αποτελεί ένα σκέλος της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας να θέσει σε δημόσια διαβούλευση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων επιχειρήσεων του τουρισμού, την προοπτική δημιουργίας θερμαλιστικού πάρκου, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για τον θεραπευτικό τουρισμό.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Στερεάς Ελλάδας, μέσω των συνεργειών όλων των επιχειρήσεων και των φορέων του κλάδου.

Στα πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας για την δημιουργία ενός θερμαλιστικού πάρκου αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος μίλησε για τον σημαντικό αριθμό ιαματικών πηγών, αναγνωρισμένης αξίας από τα αρχαία χρόνια, για το εξαίρετο βιοκλίμα της περιοχής, τις δυνατότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον, την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και την πλούσια γαστρονομία.
%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac
«Δεν περιμένουμε το κεντρικό κράτος να μας «σώσει». Έχουμε προχωρήσει πολλά βήματα μπροστά και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όλοι μαζί. Ό,τι κάνουμε μέχρι σήμερα, γίνεται με συζήτηση, ιδέες και προτάσεις, γι’ αυτό επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Αυτό το δρόμο ακολουθούμε και στον τουρισμό. Μαζί με όλους τους φορείς του κλάδου, συζητάμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Το θερμαλιστικό πάρκο εντάσσει την Στερεά Ελλάδα σε μία μεγαλύτερη μερίδα του παγκόσμιου τουρισμού. Εξειδικεύουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε και ανοιγόμαστε και στο κοινό που έχει την ανάγκη και την επιθυμία του θεραπευτικού τουρισμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle