Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
353

Το βιβλίο του Ερρίκου Σλήμαν για τον Ορχομενό

< 2 λεπτά
20.04.16 • 17:08
#Tags:

Με χαρά μου είδα στις αρχές του μήνα μία ανάρτηση από τον αγαπητό συμπατριώτη μας  κ. Γ. Καραχάλιο   που είχε βρει και προς τιμήν του είχε δημοσιοποιήσει  σε  ηλεκτρονική μορφή  πλέον ,τη μετάφραση  από τα γερμανικά , στα ελληνικά (από τη Σοφία Σλήμαν),  του βιβλίου του Ερρίκου Σλήμαν με τίτλο ''ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ''. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το βιβλίο πατώντας πάνω στον σύνδεσμο  ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΛΗΜΑΝ Ανασκαφες

 Σλημαν Ορχομενος 1

Το συγκεκριμένο βιβλίο  ανακάλυψε σε ηλεκτρονικό αρχείο της Βιβλιοθήκης του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).
sliman
Το βιβλίο στη πραγματικότητα είναι ένα υπόμνημα πάνω στις έρευνες και την ανασκαφή του θολωτού τάφου του Ορχομενού  αλλά παράλληλα, μας δίνει και άλλες γενικότερες πληροφορίες γύρω από την περιοχή και τις επικρατούσες συνθήκες της εποχής .
Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1883.

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ορχομενού η δημοτική σύμβουλος κ. Βούλα Καράλη αναφέρθηκε στην ανάρτηση του κ. Γ. Καραχάλιου και στο πόσο σημαντικό ήταν το βιβλίο αυτό για την ιστορία του Ορχομενού και  ζήτησε από την δημοτική αρχή αν θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα ώστε να γίνει επανέκδοση ή ανατύπωση του συγκεκριμένου βιβλίου από το δήμο Ορχομενού αν ήταν δυνατόν.

Από το blog ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της κας Βούλας Καράλη 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle