Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
147

«Το δάκρυ του έρωτα»

< 4 λεπτά
18.11.15 • 19:48
#Tags:

«Το δάκρυ του έρωτα» Λ.Ζώτου- Θ.Καραγεωργίου Εκδόσεις Ψυχογιός 2015 σελ. 503

Ένα φονικό, μια φυλακή , μια εκδίκηση, μια συνείδηση και δάκρυα του αμπελιού και του έρωτα….

Γράφει :Ο Κώστας Τραχανάς

Ο εκκωφαντικός θόρυβος από τα κάτω δωμάτια του σπιτιού έσκισε την απόλυτη ησυχία της νύχτας. Το αίμα του μικρού Θωμά πάγωσε μέσα σε μια στιγμή. Ο θόρυβος ακούστηκε πάλι. Ήταν η φωνή της μητέρας του , τόσο απόκρυφη , τόσο ικετευτική.

Ο Θωμάς σηκώθηκε από το κρεβάτι του και κατέβηκε προς τον κάτω όροφο. Τότε ο μικρός Θωμάς το δακρυ του ερωταείδε την λάμψη μιας καλογυαλισμένης λεπίδας να αστράφτει κάτω από το φωτιστικό του σαλονιού. Είδε το μαχαίρι να σηκώνεται ψηλά και να κατεβαίνει με ορμή στο στήθος της μητέρας του. Ο εφιάλτης που είχε ζήσει θα τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή.

Ο μικρός Θωμάς θα μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο ,θα μπαρκάρει και τελικά θα γίνει στο Σίτι του Λονδίνου, ένας μεγάλος ναυλομεσίτης.

Μια ημέρα μια συμβολαιογράφος θα ανακοινώσει στον Θωμά-Τόμας Λεοντίδη ,ότι κάποιος με το ίδιο όνομα Λεοντίδης ,του αφήνει στη Νότια Γαλλία ένα κτήμα , το κτήμα Οναγκρέ.
Επισκέπτεται την περιοχή αυτή και ανακαλύπτει ένα σπίτι και μια τεράστια έκταση με αμπέλια.
Εκεί στο κτήμα θα συναντήσει την οινολόγο Σιμόν Μονέτ που βγάζει το κρασί του κτήματος Οναγκρέ και στο σπίτι θα βρει ένα χοντρό δερματόδετο τετράδιο .

Ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος που του είχε αφήσει την κληρονομιά ; Γιατί είχαν το ίδιο επίθετο; Γιατί δεν ήξερε τίποτα για εκείνον ; Τι ήταν αυτό το τετράδιο με το δικό του όνομα στο εξώφυλλο;
Μέσα στο τετράδιο αυτό ο Τόμας Λεοντίδης θα συναντήσει το παρελθόν του και θα έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια της οικογένειάς του.

Ο Άρης , ο Αλέξανδρος ,δυο αδέλφια που αγάπησαν την ίδια γυναίκα, την Χρυσάνθη.
Δυο αδέλφια που αγάπησαν πάρα πολύ και τα αμπέλια και την κατασκευή κρασιού και θα βρεθούν αντιμέτωποι σαν οινοποιοί σε εκδηλώσεις οινογνωσίας. Ζωτου, Καραγεωργιου
Ένα φονικό, μια φυλακή , μια εκδίκηση, μια συνείδηση και δάκρυα του αμπελιού και του έρωτα….

Με φόντο τους απέραντους αμπελώνες και τα παλιά οινοποιεία, τους γευσιγνώστες και το μεθυστικό άρωμα του λαμπερού κόκκινου κρασιού, ξεδιπλώνεται μια συγκλονιστική ιστορία.

Η ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ και ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ γεννήθηκαν σε δυο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκτός από την ανάγνωση βιβλίων, η οποία τη βοηθά να γνωρίζει νέους κόσμους, λατρεύει τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Ο Θοδωρής έχει σπουδάσει νομικά στο πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου. Στη συγγραφή τον οδήγησε η παρατήρηση της ζωής, της συμπεριφοράς και της εξωτερίκευσης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Η Λία και ο Θοδωρής, εκτός από σύντροφοι στη συγγραφή, είναι και σύντροφοι στη ζωή. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία τους ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ και ΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ, καθώς και το νεανικό μυθιστόρημα Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle