Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
134

«Το κορίτσι του τρένου»

< 5 λεπτά
15.11.15 • 07:39
#Tags:

«Το κορίτσι του τρένου» Π.Χόκινς Εκδόσεις Ψυχογιός 2015 σελ. 354

Μια δολοφονία, μια ζωή γεμάτη με ψέματα , μισές αλήθειες, ερωτευμένες γυναίκες , παράνομοι δεσμοί.

Ένα συναρπαστικό ,καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ, με μια διασκεδαστική και με ελαττώματα ηρωίδα.  

Διαβάστε το.

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Κάθε πρωί ,η Ρέϊτσελ Γουάτσον, παίρνει το τρένο των 08 : 04 από το Άσμπερι για το Λονδίνο και το απόγευμα επιστρέφει με εκείνο των 17:56 .

Αυτό είναι το τρένο της .Αυτό πάντα παίρνει. Της αρέσουν τα τρένα .Τα θεωρεί υπέροχα και για αυτό όταν ήταν παντρεμένη, πήρε σπίτι δίπλα στις γραμμές του τρένου ,γιατί της άρεσε να βλέπει το κοριτσι του τρένουτα τρένα να περνούν και να απολαμβάνει τον ήχο τους. Ονειρευόταν να κάνει πολλά ρομαντικά ταξίδια με το τρένο μαζί με τον Τομ Γουάτσον , τον πρώην σύζυγό της.

Με το κεφάλι της γερμένο πάνω στο τζάμι του βαγονιού, κοιτάζει τα σπίτια να την προσπερνούν σαν στιγμιότυπα κινηματογραφικής ταινίας. Δυο φορές την ημέρα ρίχνει μια φευγαλέα ματιά μέσα στα σπίτια τους , στη ζωή τους…

Ένας ελαττωματικός σηματοδότης στο Γουίτνι αναγκάζει το τρένο να σταματά για λίγα λεπτά και τότε έχει θέα πάντα ένα αγαπημένο βικτοριανό διώροφο σπίτι με κήπο, στον αριθμό δεκαπέντε του δεντροφυτεμένου δρόμου Μπλένεμ ,δίπλα στις γραμμές.

Ξέρει αυτό το σπίτι απέξω και ανακατωτά.

Κάθε φορά που κολλάει το τρένο στον κόκκινο σηματοδότη ψάχνει να δει τους ενοίκους αυτού του σπιτιού, τον Τζέισον και την Τζες, ένα τέλειο και ευτυχισμένο ζευγάρι( δεν είναι αυτά τα ονόματά τους , αφού δεν τους ξέρει, αλλά έτσι τους έχει ονομάσει η Ρέϊτσελ).

Είναι ένα χρυσό ζευγάρι όπως ήταν η ίδια με τον Τομ , πέντε χρόνια πριν. Είναι αυτό που έχασε , είναι όλα όσα ήθελε να είναι. Δεν είναι το κορίτσι που ήταν κάποτε .Δεν είναι πια επιθυμητή , ίσως τώρα είναι απωθητική. Δεν είναι μόνο ότι έχει πάρει κιλά ή το πρόσωπο της είναι πρησμένο από το ποτό και την έλλειψη ύπνου , είναι λες και οι άνθρωποι διακρίνουν πάνω της την καταστροφή.

Βλέποντας το ζευγάρι αυτό από το τρένο , της έρχονται οι αναμνήσεις της συζυγικής της ζωής και κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν. Τώρα ζει μόνη της και συγκατοικεί με την φίλη της Κάθι. Η Ρέϊτσελ παθαίνει κρίσεις πανικού , αϋπνίες και μένει ξύπνια τα βράδια , γιατί φοβάται να αποκοιμηθεί.

Η Ρέϊτσελ δεν πηγαίνει πια στη δουλειά της στο Λονδίνο , γιατί ενώ ήταν τύφλα στο μεθύσι, την απέλυσαν , αλλά αυτή συνεχίζει να πηγαίνει με το ίδιο τρένο και να περνάει την ώρα της στο Λονδίνο, για να μην καταλάβει η συγκάτοικός της η Κάθι.

Όμως με τα ενοχλητικά της τηλεφωνήματα που κάνει στον Τομ και τη νέα του σύζυγο την Άννα , καβγαδίζει συνέχεια με τον πρώην άντρα της .

Ο Τομ και η Άννα μένουν στην ίδια οδό, που μένει το άγνωστο ζευγάρι, ο Τζέισον και η Τζες, αλλά στον νούμερο εικοσιτρία, στο ίδιο σπίτι ,που είχε ζήσει η Ρέϊτσελ με τον Τομ.

Μια μέρα περνώντας με το τρένο , πάλι μπροστά από το νούμερο δεκαπέντε , βλέπει την Τζες στον κήπο και πίσω της ένα άλλο άνδρα ψηλό , πιο αδύνατο και μελαψό από τον Τζέισον, να τυλίγει τα χέρια του στην μέση της και να την φιλάει, παρατεταμένα και βαθιά.

Δεν πιστεύει στα μάτια της. Νιώθει βαθιά απογοήτευση , νιώθει σαν να έχει απατήσει την ίδια. Όπως ακριβώς ανακάλυψε πριν χρόνια τον άντρα της , να έχει παράνομο δεσμό με την Άννα Μπόιντ, την σημερινή γυναίκα του.

Νιώθει μια αστραπή έντονης οργής, νιώθει ότι έκλεψαν κάτι από αυτή.

Πώς μπόρεσε; Πώς μπόρεσε να κάνει τέτοιο η Τζες; Τι της συμβαίνει ; Κοιτάζει πόσο όμορφη ζωή έχουν ο Τζέισον και η Τζες και δεν καταλαβαίνει πώς οι άνθρωποι αγνοούν την καταστροφή, που φέρνουν ακολουθώντας την καρδιά τους. Πιστεύει ότι καθαρός εγωισμός είναι , μια εγωιστική πράξη να τα κάνουμε όλα δικά τους.

Μίσος , πικρό σαν χολή , την πλημμυρίζει. Αν είχε μπροστά της αυτή την γυναίκα την Τζες θα την έφτυνε στα μούτρα. Θα της έβγαζε τα μάτια..πολα χοκινς

Το τρένο ξεκινάει , οπότε δεν βλέπει την συνέχεια.

Όταν η αστυνομία αρχίζει να ψάχνει για την αγνοούμενη Μέγκαν Χίπγουελ και οι υποψίες πέφτουν στον σύζυγό της Σκοτ Χίπγουελ ,τότε η Ρέϊτσελ αποφασίζει να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνες.

Η Ρέϊτσελ ανακαλύπτει ότι η Τζες αγνοείται .Η Μέγκαν αγνοείται. Η Τζες είναι η Μέγκαν και ο Τζέισον είναι ο Σκοτ.

Η αστυνομία δεν ξέρει αυτό που ξέρει η Ρέϊτσελ , ότι η Μέγκαν έχει φίλο, έχει ένα εραστή…
Όμως η αστυνομία την θεωρεί παλαβή, τρελή , πνευματικά ασταθή και λάτρη του ποτού…

Μια δολοφονία, μια ζωή γεμάτη με ψέματα , μισές αλήθειες, ερωτευμένες γυναίκες , παράνομοι δεσμοί. Ένα συναρπαστικό ,καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ, με μια διασκεδαστική και με ελαττώματα ηρωίδα.  Διαβάστε το.

Η ΠΟΛΑ ΧΟΚΙΝΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζιμπάμπουε. Μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Εργαζόταν για δεκαπέντε χρόνια ως δημοσιογράφος προτού ασχοληθεί με τη συγγραφή. ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και προτού καν εκδοθεί πουλήθηκαν τα κινηματογραφικά δικαιώματά του στην Dreamworks.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle