Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
215

«Το μυστικό-Η αληθινή ιστορία της απαγωγής του Άλντο Μόρο»

< 5 λεπτά
26.10.19 • 08:07
#Tags:

Ένα καταπληκτικό βιβλίο για την ιταλική και παγκόσμια τρομοκρατία.
«Το μυστικό-Η αληθινή ιστορία της απαγωγής του Άλντο Μόρο» Εκδόσεις Κέδρος 2019 σελ. 447
Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς
Ένα καταπληκτικό βιβλίο για την ιταλική και παγκόσμια τρομοκρατία.
Ένα βιβλίο για τα τρομερά και δηλητηριασμένα  εκείνα χρόνια των Ερυθρών Ταξιαρχιών.
Ένα βιβλίο που εξιστορεί την αληθινή ιστορία της δολοφονίας του Άλντο Μόρο , που ο συγγραφέας του ,δεν μπορούσε να τεκμηριώσει ,χωρίς όμως αδιάβλητες αποδείξεις. Ένα βιβλίο που δεν βγήκε , αλλά αποσιωπήθηκε επί τριάντα πέντε χρόνια ,και βγήκε τώρα στην Ιταλία, όπου προκαλεί πάταγο. Τα γεγονότα επιβεβαιώθηκαν αργότερα , τόσο από νεότερες μαρτυρίες  όσο και από την επιτροπή έρευνας ,κατόπιν επιθυμίας του Ματέο Ρέντσι , γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του γραμματέα της Χριστιανικής Δημοκρατίας,   Άλντο Μόρο.
Μια ιστορία ,που σήμερα στην Ιταλία δεν αποτελεί σκάνδαλο…
Ένα βιβλίο που δεν εκδόθηκε εδώ και τριάντα πέντε χρόνια ( η απαγωγή και η δολοφονία έγινε το 1978) και τα βάζει ο συγγραφέας του  με αποφασιστικότητα για να χτυπήσει διάφορες εξουσίες.
Μάρτιος 1978: Στο ξενοδοχείο Μάριοτ στην Ουάσινγκτον εξυφαίνεται μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς μεταπολεμικές συνωμοσίες, όπου διακυβεύεται το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας και οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση. Ο σκοπός είναι ένας: Nα ανακοπεί με κάθε τρόπο η είσοδος του ΚΚΙ στην κυβέρνηση, ακόμη και αν χρειαστεί να αναμειχθούν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες. Ο αδίστακτος Αμερικανός μυστικός πράκτορας Ρον Τ. Στιούαρτ θα κινηθεί ανάμεσα στην Πράγα, στο Παρίσι, στο διαιρεμένο από το Τείχος Βερολίνο, στο Μιλάνο και στη Γένοβα, και σε συνεννόηση με άλλους πράκτορες, ανατολικούς και δυτικούς, θα εισχωρήσει στην ομάδα των τρομοκρατών για να τους βοηθήσει στην ανατρεπτική και αποσταθεροποιητική κίνηση με στόχο τον πολιτικό αρχηγό της Ιταλίας Άλντο Μόρο.
Ο συγγραφέας Αντόνιο Φερράρι ,δημοσιογράφος σε θέματα τρομοκρατίας της Ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera ( ο εκδότης της εφημερίδας συμμετείχε Αλντο μορο βιβλιο 2στην P2 ,την διαβόητη μασονική στοά της Ιταλίας, που ήταν αναμειγμένη σε αναρίθμητα πολιτικά σκάνδαλα που δονούσαν συθέμελα την Ιταλία), μας αφηγείται ορισμένα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία ενός πολιτικού αρχηγού, χωρίς να αναφέρει το όνομά του ( του Άλντο Μόρο), μυστικά που του εμπιστεύτηκαν φίλοι δικαστικοί, πολύτιμες ειδήσεις που αγνόησαν οι εφημερίδες, πληροφορίες γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, καυτές πληροφορίες, ανεκτίμητες συμβουλές  και πικάντικα παραλειπόμενα από μια παράλληλη υπόθεση.
Παρίσι, Πράγα ,Ουάσινγκτον ,Βερολίνο ,Μιλάνο ,Γένοβα, έξι πόλεις όπου διαδραματίζονται όλα τα γεγονότα του βιβλίου.
Μια οργάνωση , μια ομάδα εγκληματιών και κερδοσκόπων ,Αμερικανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Τσεχοσλοβάκοι, Ισραηλινοί  κ.α.
Τουλάχιστον δύο μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για το σχέδιο…
Ο Τζούστο Σεμπρίνι , η Ντάνα Κεμινάροβα, ο Ζαν Πολ  Τισιέ,  ο καθηγητής Μάριο Κρότι,  η εταιρεία ΚΥΡΙΕ, ο Η6, ο Η3, ο Λούμπο Κέμιναρ, ο Στιούαρτ ή Γκροκ ή Κολόμπο , ο Βάσκο Λεόνι ,ο καθηγητής  Αλέν Λαπιέρ,  ο Ρενάτο Γκολντστάιν, ο Γκρένινγκερ, ο επιθεωρητής Αντρέα Τζίρι, ο πυρήνας Βάλτερ Μπιάνκι, ο Ιζγρουλέσκου, η Μπιάνκα Μαρτίνι, η Χεντρίκα,  ο αντιεισαγγελέας Τζοβάνι Λόρι, η CIA ,η Μοσάντ, οι Γαλλικές μυστικές Υπηρεσίες,  η σκευωρία, ο φόβος,  η αγωνία, η οργή, η τρομοκρατία, ο Ιστορικός Συμβιβασμός, οι συκοφαντίες, οι βρώμικες πολιτικές διαμάχες, ο άνθρωπος με τις  τρεις ταυτότητες,  ο θάνατος.
«Το μυστικό» είναι μια βρώμικη και καταραμένη ιστορία.
Τους είχαν σκοτώσει όλους. Δεν ήθελαν μάρτυρες , κανέναν που να γνωρίζει τα μυστικά αυτής της υπόθεσης, της αληθινής ιστορίας της απαγωγής του Άλντο Μόρο και της δολοφονίας του. Δεν ήθελαν να αφήσουν ίχνη. Κανείς δεν έπρεπε να ξέρει τίποτα για το σχέδιο εξόντωσης του γραμματέα της Χριστιανικής Δημοκρατίας Άλντο Μόρο.
Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ήταν υπηρέτες του ιμπεριαλισμού, μάλλον η πλειοψηφία των μεμονωμένων  μελών και στελεχών της , δεν πρέπει να είχαν ιδέα, για ότι αποτελούσαν όργανο ενός ύποπτου σχεδίου…  Πιόνια όλοι ενός θανατηφόρου παιχνιδιού…
Ανάμεσα στις Ερυθρές Ταξιαρχίες και σε μια διεθνή οργάνωση υπήρχαν οργανικές σχέσεις.
Καταραμένη πολιτική.
Για πρώτη φορά στην Ιταλία σηκώνεται το πέπλο της ομερτά, της σιωπής.
Τον Άλντο Μόρο, δεν τον σκότωσαν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, αυτές τον είχαν απελευθερώσει…
Η δολοφονία του Άλντο Μόρο ήταν μια διεθνής βρωμιά …
Το βιβλίο δεν εκδόθηκε πριν τόσα πολλά χρόνια , σήμερα όμως το μυθιστόρημα αυτό σχεδόν ταυτίζεται με την πραγματικότητα !!!
Ένα συγκλονιστικό και συνταρακτικό, πολιτικό μυθιστόρημα.
Ίσως το μυθιστόρημα της χρονιάς.
Διαβάστε το.
Ο Αντόνιο Φεράρι γεννήθηκε στη Μόντενα και εργάζεται στην Corriere della Sera από το 1973 αρχικά ως ειδικός απεσταλμένος και τώρα ως κεντρικός Αντονιο φεραρι 2αρθρογράφος και σχολιαστής. Τη δεκαετία του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ασχολήθηκε με την τρομοκρατία, και ειδικότερα με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. Ήταν φίλος του δημoσιογράφου Βάλτερ Τομπάτζι, με τον οποίο γύρισε όλη την Ιταλία σε διάφορες δημοσιογραφικές αποστολές και τον οποίο δολοφόνησαν άγνωστοι τρομοκράτες το 1980. Ήταν οι ίδιοι τρομοκράτες που απείλησαν πολλές φορές τον Φεράρι και τον ανάγκασαν να ζήσει για δύο χρόνια με συνοδεία αστυνομικών, μέχρι που μετακινήθηκε ως απεσταλμένος στο εξωτερικό – στη Μέση Ανατολή, στη βόρεια Αφρική και στα Βαλκάνια. Έστειλε ανταποκρίσεις από πολλά πολεμικά μέτωπα και πήρε συνεντεύξεις από όλους τους ηγέτες της περιοχής. Έχει γράψει τα βιβλία: Morte di un generale (Ο θάνατος ενός στρατηγού), σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς, μεταξύ των οποίων οι Giorgio Bocca, Camilla Cederna, Corrado Stajano, Marcello Sorgi, Mondadori, 1982· Sami, una storia libanese (Σάμι, μια λιβανέζικη ιστορία), Liberal libri, 2001· Islam sι`, Islam no. Le colpe dei musulmani e le nostre (Ισλάμ ναι, Ισλάμ όχι. Οι ευθύνες των μουσουλμάνων και οι δικές μας), Le Lettere, 2006· 7 aprile (7 Απριλίου), Cleup, 2009· Sgretolamento. Voci senza filtro (Διάλυση. Φωνές χωρίς φίλτρο), Jaca Book, 2013, και Altalena (Αλταλένα), Jaca Book, 2014.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle