Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
108

Το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε τον ειδικό φόρο στο κρασί

< 1 λεπτό
04.09.18 • 17:03
#Tags:

Την ακύρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί γνωστοποίησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 1734 της 3-9-2018, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει, από τις αρχές του 2016, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μαζί με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και ένας μικρός οινοπαραγωγός από τις Σέρρες (Δ. Παγωνάς), ζητώντας την άμεση ακύρωση του ΕΦΚ στο κρασί.

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle