Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
144

Το τέλος της τραγωδίας του Ευριπίδη στη Θήβα

< 2 λεπτά
24.11.15 • 18:10
#Tags:

Το τέλος της τραγωδίας του Ευριπίδη στη Θήβα 

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στις 9:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο θα παρουσιαστεί «Το τέλος της τραγωδίας», από τις Βάκχες του Ευριπίδη και Ο Βίος του Κράσσου του Πλουτάρχου.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 28 Νοεμβρίου από 10:30 έως 14:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Το τέλος της τραγωδίας», στην οποία θα συμμετάσχουν έγκριτοι επιστήμονες και ερευνητές το τελος της τραγωδιαςτου αρχαίου δράματος επίσης ελεύθερη είσοδο. 

Η παράσταση «Το τέλος της τραγωδίας» θα επαναληφθεί στο κινηματοθέατρο Τριανόν (Κορδικτώνος 21 & Πατησίων 101 τηλ. 2108215469), τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 στις 21:00.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Θηβαίων με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας σε συνεργασία με το Κέντρο Κλασσικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ) του Παντείου Πανεπιστημίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη ΔΗΚΕΘ Δήμου Θηβαίων και τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ».

Ισορροπώντας ανάμεσα στον αυθεντικό τραγικό λόγο και στην κληρονομιά του Μπρεχτ το έργο του το τελος της τραγωδιας 1Γιάγκου Ανδρεάδη Το τέλος της Τραγωδίας,  αποτελεί σύνθεση των Βακχών του Ευριπίδη και του Κράσου του Πλουτάρχου. Ο τραγικός και ο μπρεχτικός κώδικας αποτελούν και την βάση για την ερμηνεία την κίνηση, την μουσική και την υποκριτική ερμηνεία της παράστασης.

Κείμενο & σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης

Κίνηση & διδασκαλία ρόλων: Τζένη Αρσένη

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Μητράκας

Παίζουν: Εβίτα Λύκου, Μίνα Μαστροκάλου, Κώστας Μητράκας, Γιάννης Παυλόπουλος, Άρης Σκλάβος, Χριστίνα Τζιάλλα, Διονύσης Χριστόπουλος

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle