Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
124

|

Το Roundup διχάζει την Ευρώπη. Ερεύνα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

< 1 λεπτό
30.01.19 • 12:48
#Tags:

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ πραγματοποίησε μια μεγάλη τηλεοπτική Έρευνα για το φυτοφάρμακο της Monsanto-Bayer που χρησιμοποιείται στη γεωργία-και όχι μόνο- το οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει «πιθανώς καρκινογόνο».

Τρείς χώρες η Γαλλία, η Αυστρία και η Ιταλία είναι κατηγορηματικά αντίθετες για τη χρήση του, αλλά έπειτα από ένα έντονο παρασκήνιο δόθηκε μια παράταση στην αδειοδότηση του.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ευρέως για πολλά προϊόντα. Στις ελιές στα εσπεριδοειδή στα σιτηρά και άλλες καλλιέργειες. Πόσο επικίνδυνο είναι όμως για την υγεία.

Το Πρακτορείο ταξίδεψε στην Αργολίδα, κατέγραψε το ράντισμά με glyphosate (Roundup) αλλά και τις απόψεις των αγροτών που το χρησιμοποιούν. Στην έρευνα που θα δωθεί στη δημοσιότητα την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου περιλαμβάνονται συνεντεύξεις του Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ,ευρωβουλευτών εκπροσώπων της Greenpeace, των αγροτών, γεωπόνοι και νέοι αγρότες.

Την Έρευνα και την σκηνοθεσία υπογράφει ο δημοσιογράφος του Πρακτορείου Γιώργος Κουβαράς Οι συνδρομητές που επιθυμούν να προμηθευτούν το video σε υψηλή ανάλυση HD μπορεί να επικοινωνήσουν με το εμπορικό τμήμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ή στο e-mail tv@amna.gr για τις λεπτομέρειες

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NvQ8YNkB6uw]

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle