Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
291

Το site της Λιβαδειάς φιλικό στα ΑμεΑ

< 2 λεπτά
08.07.15 • 10:41
#Tags:

Το site της Λιβαδειάς φιλικό στα ΑμεΑ

Ο Δήμος Λεβαδέων με σεβασμό απέναντι στους δημότες του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα μειωμένης όρασης και στο πλαίσιο της προσπάθειας του για πλήρη ενημέρωση όλων των δημοτών έχει ΣΑΙΤ λΙΒΑΔΕΙΑΣδιαμορφώσει το νέο ιστότοπο του έτσι ώστε να είναι εύκολα προσπελάσιμος και από Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) με βάση το διεθνές πρότυπο Οδηγιών για την προσβασιμότητα στο περιεχόμενο ιστού (WCAG) 2.0

Κατά την υλοποίηση του ιστοτόπου χρησιμοποιήθηκαν γραμματοσειρές που είναι περισσότερο ευανάγνωστες και πιο ευδιάκριτες από περισσότερους ανθρώπους. Επιπλέον διατηρείται υψηλός λόγος αντίθεσης μεταξύ του παρασκηνίου (background) και του χρώματος του κειμένου ώστε η ευκρίνεια των κειμένων να είναι όσο το δυνατό καλύτερη.

Ο ιστότοπος διαθέτει μηχανισμό ο οποίος αλλάζει το μέγεθος της γραμματοσειράς στα σημεία όπου απαιτείται, ώστε να είναι σε θέση άτομα με μειωμένη όραση να διακρίνουν και να διαβάζουν ξεκούραστα το περιεχόμενό του.

Επίσης,  προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα μηχανικής ανάγνωσης.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το κείμενο που θέλει να του αναγνωσθεί και στη συνέχεια να πατήσει επάνω στο εικονίδιο του ηχείου που εμφανίζεται προκειμένου να ακούσει το επιλεγμένο κείμενο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle