Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
671

Τρία μετάλλια σε Βαλκανικούς και άλλες διακρίσεις αθλητών της Στ Ελλάδας

< 5 λεπτά
02.07.16 • 07:24
#Tags:

Από επιτυχία σε επιτυχία καλπάζει η Κατερίνα Δαλάκα! Η αθλήτρια του ΓΣ Νεάπολης Χαλκίδας μετά τις επιτυχίες της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Δαλακα 1 

ΔαλάκαΠάτρας (πρώτη φορά στην ιστορία αθλήτρια κατακτά μετάλλιο στα 100μ και στα 400μ εμπόδια) έκανε επίσης θριαμβευτική εμφάνιση με την εθνική ομάδα.

Στο Πιτέστι τους Ρουμανίας, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών η Δαλάκα κατέκτησε τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα αργυρό! Στα 200μ με επίδοση 24.10 και στα 400μ εμπόδια με 58.27 τερμάτισε στη πρώτη θέση ενώ με την εθνική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4χ400μ τερμάτισε δεύτερη.
Οι επιτυχίες αυτές της Κατερίνας Δαλάκα την έστειλαν στους Πανευρωπαϊκούς του Άμστερνταμ όπου είναι μέλος των ομάδων σκυταλοδρομίας 4χ100 και 4χ400μ.
Οι αγώνες θα γίνουν στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας την ερχόμενη Τετάρτη 6 μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Αθλητές μας στις Βαλκανικές ομάδες

Στην Βαλκανική ομάδα παίδων κορασίδων θα εκπροσωπήσουν την Στερεά Ελλάδα οι πρωταθλητές Δήμητρα Αλεξίου και Μάριος Αναγνώστου.
Η Δήμητρα Αλεξίου πρωταθλήτρια στη δισκοβολία από τις Λιβανάτες ανήκει Αλεξίου δισκοβολοςστον Έσπερο Λαμίας και ο Μάριος Αναγνώστου στα 3.000μ της Αναγέννησης Λαμίας θα αγωνιστούν στους Βαλκανικούς αγώνες το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιουλίου στην πόλη Κρούσεβατς της Σερβίας.
Μέλος της Βαλκανικής ομάδας στίβου είναι και η πρωταθλήτρια Νεανίδων στο έπταθλο από το Μαυρομάτι Νίκη Ξυδώνα του Πίνδαρου Θήβας και θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται 2 και 3 Ιουλίου στο Μπολού της Τουρκίας

Μετάλλια στου Πανελλήνιους
Ένα από τα πιο επιτυχημένα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων στην κατηγορία παίδων και κορασίδων έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 25 και 26 Ιουνίου στα Τρίκαλα.
Αρκετοί αθλητές και αθλήτριές από συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν και είχαν πλασαρίσματα σε τελικού.
Διακρίθηκαν όμως ιδιαιτέρως κατακτώντας μετάλλια οι παρακάτω:
Ο Μάριος Αναγνώστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ και το αργυρό στα 1.500μ ενώ στο δέκαθλο ο Κώστας Τσούτσικας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο
Η Ιωάννα Τζαβέλλα από το Σχηματάρι πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ εμπόδια. Το ίδιο χρώμα μεταλλίου κατέκτησε και ο Γιάννης Χαλιμούρδας στο ύψος παίδων ενώ πρωταθλήτρια στη δισκοβολία αναδείχτηκε η Δήμητρα Αλεξίου.

Πρωτάθλημα στο Ναύπλιο
Πολλοί αθλητές της περιοχής μας παίρνουν μέρος το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της μικρής κατηγορίας στο στίβο για αθλητές 14 και 15 ετών και αναμένονται επιτυχίες.

Μαραθώνιος στον Όλυμπο
Την Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ένας από τους δυσκολότερους αγώνες δρόμου στην Ελλάδα. Είναι αγώνας 44χλμ στον Όλυμπο όπου οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου.

Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης. Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου,

Εκτός από τον Γιώργο Τζέμο από τον Ορχομενό που τερμάτισε και είχαμε ειδικό αφιέρωμα πήραν μέρος αρκετοί δρομείς από την περιοχή της Βοιωτίας.

Από την Αμφίκλεια συμμετείχαν στον Μαραθώνιο του Ολύμπου οι Κώστας Θανασιάς, Κώστας Κίσσας, Ηλίας Καράλης, Λευτέρης Μοναστηριώτης, Αντώνης Φορτάτος

Από τον ΑΚΟ Λιβαδειάς μετείχαν οι Κώστας Ζήνδρος, Τάσος Καραγιάννης και Χρήστος Πολατσίδης.
.
Πολυπληθής η ομάδα του ΣΔΥΜ Θήβας από τον οποίο μετείχαν: Ξενοφώντας Νικολακόπουλος, Παναγιώτης Πίντας-Νικολάου, Απόστολος Κυριαζής, Κώστας Παπαδημητρίου, Ανδρέας Τζουμανέκας, Κώστας Κοφίνης, Σωτηρία Ζιώμα και Λουκάς Μητσάκης.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle