Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
147

Υποχρεώσεις κι αυτονόητα

< 6 λεπτά
15.01.17 • 08:33
#Tags:

Ο χιονιάς πέρασε αλλά η απόδοση ευθυνών, τα ευχαριστήρια, οι πανηγυρισμοί και ο πόλεμος ανακοινώσεων παραμένει.
Με αφορμή την τελευταία κακοκαιρία γίναμε μάρτυρες, για μια φορά ακόμη της μικροπολιτικής σκοπιμότητας από πολιτικούς, πολιτικάντηδες, πολίτες , φορείς και αξιωματούχους διαχειριστές της εξουσίας.

χιονιας αντιολησθητικές αλυσιδεςΗ μία πλευρά υποστήριξε ότι έκανε τα πάντα και έθεσε εαυτόν και μηχανισμούς στη διάθεση των πολιτών (ως όφειλε) και η άλλη ότι ήταν ανεπαρκής η δράση τους.

Η συχνή αναφορά των ΜΜΕ και πολλές φορές για λόγους εντυπωσιασμού με υπερβολές, έκαναν μερίδα των πολιτών να υποτιμήσουν το γεγονός και να υπερεκτιμήσουν τον εαυτό τους βγαίνοντας στους δρόμους χωρίς αλυσίδες και χωρίς την ανάλογη εκτίμηση της κατάστασης. Αποτέλεσμα; Κλειστοί δρόμοι και ταλαιπωρία των άλλων.

Οι φορείς (τοπική, περιφερειακή και κεντρική διοίκηση) πήραν το μήνυμα για ετοιμότητα και θα έπρεπε να είναι έτοιμοι.
Πλήθος ανακοινώσεων και δηλώσεων στα ΜΜΕ ότι είναι πανέτοιμοι.

Όταν όμως η κακοκαιρία έφτασε, παρουσιάστηκε πάλι το ίδιο φαινόμενο. Ανακάλυψαν ότι έχουν οικονομικά προβλήματα, ότι δεν επαρκούν τα μηχανήματα, ότι λείπει προσωπικό και ότι βέβαια δεν περίμεναν τέτοια ένταση φαινομένων.

Είναι φανερός λοιπόν ο εντυπωσιασμός με τις ανακοινώσεις που εξέδιδαν και ότι κινητοποιούσαν μηχανισμούς (ξεχασμένους) σε συσκέψεις. Υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους, ανεπάρκεια προσωπικού, μηχανημάτων και αξιωματούχοι κατώτεροι των περιστάσεων.

Εν μέσω κακοκαιρίας και εν εξελίξει επιχειρήσεων, πάλι κάποιοι αξιωματούχοι έβρισκαν τον χρόνο για μεγαλοστομίες, φωτογραφίες και φιγούρα στα ΜΜΕ τα οποία κάλυπταν με κάθε λεπτομέρεια την πτώση και της παραμικρής νιφάδας χιονιού και μετρούσαν με το υποδεκάμετρο το ύψος του χιονιού.

Άρχισαν πάλι όπως σε ανάλογες περιπτώσεις, η μια ομάδα να καταφέρεται εναντίον της άλλης, να αποδίδονται ευθύνες δικαίως και αδίκως.

Ο καθένας μας ζητά ένα μηχάνημα καθαρισμού έξω από το σπίτι, απαιτεί αλάτι αλλά ή δεν υπήρχε ή απαιτούσε να του το φέρουν στην πόρτα και να μην πηγαίνει μέχρι τον χώρο διάθεσης να το πάρει ενώ για χιονοπόλεμο και καφεδάκι στα χιόνι έβρισκε λύση.

Τέλειωσε η κακοκαιρία και άρχισαν οι απολογισμοί, οι πανηγυρισμοί και τα ευχαριστήρια (ουσιαστικά μεταξύ τους)
Αίφνης ΟΛΟΙ έχουν δίκιο…

Ας καταλάβουμε επιτέλους και οι δύο πλευρές, εξουσία και πολίτες, ότι δεν είμαστε εχθροί (ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ)
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι σε ακραίες καταστάσεις λίγων ημερών πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και σύμπνοια (ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ)

Ας καταλάβουν επιτέλους οι διαχειριστές της εξουσίας ότι πρέπει να κάνουν αυτό για το οποίο μόνοι τους εκτέθηκαν να κάνουν. Να θέσουν δηλαδή τον εαυτό τους στο σύνολο (ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ)

Υπήρξαν φορείς και εργαζόμενοι που ενώ θεωρούν τον χώρο στον οποίο εργάζονται «ιερό» και απαραβίαστο (σωστά), ενώ νοιάζονται για το κοινό καλό, δεν μπορούσαν όμως να πιάσουν το φτυάρι και να καθαρίσουν λίγα μέτρα.

Υπήρξαν και διαχειριστές εξουσίας, βρήκαν οι μπαγάσηδες ευκαιρία για πολιτική εκμετάλλευση και πολιτική εκδίκηση, θεωρώντας τον φορέα τον οποίο υπηρετούν με τις ψήφους των πολιτών, ιδιοκτησία τους.

Όταν μιλά η Φύση όμως είναι καλύτερα να σιωπούμε, να στεκόμαστε απέναντί της με σεβασμό και ψυχραιμία.
Όταν το ύψος του χιονιού περνάει τα δύο μέτρα ή όταν οι θερμοκρασίες για αρκετές ημέρες είναι πολύ κάτω από το μηδέν είναι λογικό να υπάρξουν προβλήματα. Θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Δεν είναι μια φυσιολογική κατάσταση.

Θα περιορίσουμε τις μετακινήσεις και θα πρέπει να έχουμε τα απαραίτητα για να ανταπεξέλθουμε.

Δεν γίνεται να βγαίνεις στους δρόμους με… σαγιονάρες…. Αν δεν χρειάζεται να βγεις δεν βγαίνεις για μια δυο μέρες. Τις μέρες του παγετού αυξήθηκαν τα σπασίματα και τα διαστρέμματα σύμφωνα με ανακοινώσεις των Νοσοκομείων.

Είναι ΑΥΤΟΝΟΤΗΟ λοιπόν ότι οι φορείς θα πρέπει να μας προστατέψουν και να πάρουν τα μέτρα τους, να δουλέψουν και να είναι κοντά στους πολίτες. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος τους και γι αυτό μας ζήτησαν την ψήφο μας. Αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ας φύγουν δεν είναι χρήσιμοι. Αν περιμένουν μόνο μπράβο, ζήτω και φωτογραφίες καλύτερα να πάνε σπίτια τους.

Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των φορέων να θέσουν τον μηχανισμό τους, στη διάθεση των πολιτών. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους φορείς σε τέτοιες περιπτώσεις να θέτουν εαυτόν στο κοινό καλό.

Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του πολίτη να υπακούσει και να σεβαστεί τις εκκλήσεις των φορέων.
Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι στις έκτακτες περιπτώσεις πρέπει να δράσεις ομαδικά και όχι μεμονωμένα.

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους κύριοι διαχειριστές τις εξουσίας κάντε τη δουλειά σας είναι αυτονόητο και υποχρέωσή σας.

Με την ελπίδα σε νέες αντίστοιχες περιπτώσεις να μη συμβούν τα ίδια…

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle