Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
211

Φόρος 29% στα έσοδα από ενοικίαση σχολικών κυλικείων

< 1 λεπτό
10.02.17 • 05:13
#Tags:

Απίστευτο κι όμως αληθινό χαρακτηρίζει η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας τον φόρο ο οποίος επιβάλλεται στα έσοδα από την εκμίσθωση των κυλικείων τα οποία πλέον θα φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% !!

"Είναι γνωστό πως οι επιχορηγήσεις των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό έχουν περικοπεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα βασικά λειτουργικά τους έξοδα.
Η εκμίσθωση των κυλικείων αποτελεί μια εναλλακτική πηγή εσόδων της σχολικής μονάδας, η οποία είναι μάλιστα εξαιρετικά μειωμένη λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και της περιορισμένης κατανάλωσης των μαθητών.
Όμως με πρόσφατη εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 2017/1.2.17) τα έσοδα από την εκμίσθωση των κυλικείων θα φορολογούνται ως εισόδημα από …. επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% !!
Οι νεομνημονιακοί «φωστήρες» της Κυβέρνησης φορολογούν ΤΩΡΑ με 29% τα ελάχιστα έσοδα (χρήματα μαθητών) των σχολείων καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την εύρυθμη λειτουργίας τους.

Διεκδικούμε:
 Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας.
 Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.
 Τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle