Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
173

Φώτης Καζάζης. Ταξιδεύοντας στον Ορχομενό

< 4 λεπτά
22.05.17 • 17:22
#Tags:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τελευταία φωτογραφική έκθεση του πολυβραβευμένου φωτογράφου προσωπικού φίλου και λάτρη του Ορχομενού Φώτη Καζάζη.

Την αγάπη του για τον Ορχομενό την διαπιστώσαμε και στην τελευταία του έκθεση με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο, τριάντα χρόνια πριν» - το υλικό εκδόθηκε και σε λεύκωμα - η οποία έγινε στον πολιτιστικό χώρο «Γαλαξίας» της Νέας Σμύρνης.

Η έκθεση που εκτεινόταν σε δύο επίπεδα, περιελάμβανε επίσης φωτογραφίες οικογενειών της Σμύρνης, διαχρονικά πορτραίτα και κάποιες ξεχωριστές αγαπημένες του.

Μία από τις φωτογραφίες του ήταν από τον Ορχομενό δείχνοντας έτσι έμπρακτα για μια ακόμη φορά την αγάπη του για τον τόπο μου.

Καζάζης 8

Φωτογραφία του Φώτη Καζάζη από την περιοχή του Ορχομενού την οποία συμπεριέλαβε στην τελευταία του έκθεση

Γνωρίζω αρκετά χρόνια τον Φώτη Καζάζη, μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο της ελληνικής φωτογραφίας και όχι μόνο. Η χημεία μας, πέρα από τις επαγγελματικές συνεργασίες, προήλθε από την αστείρευτη και ανιδιοτελή αγάπη για τον Ορχομενό την οποία του μεταδώσαμε. Έτσι τον κάναμε φίλο του τόπου μας τον οποίο άρχισε να ζει, να γνωρίζει τους κατοίκους αυτής της πόλης, να γνωρίζει γωνιές οι οποίες του τράβηξαν και το φωτογραφικό ενδιαφέρον.
Συμμετείχε και μας στήριξε φωτογραφικά σε διάφορες εκδηλώσεις που οργανώσαμε μέσω του www.asopichos.gr και οι φωτογραφίες του έδωσαν άλλη αίγλη. Ο Φώτης Καζάζης είναι και φωτογράφος στο «Διάζωμα» και με αυτή του την ιδιότητα έχει φωτογραφίσει τα μνημεία του Ορχομενού. Με την ευκαιρία αυτών των επισκέψεων γνωρίστηκε και συνδέθηκε με τον π Δήμαρχο Ορχομενού Κώστα Ξηρογιάννη με τον οποίο συνδέεται επίσης με μακρόχρονη φιλία.

«Ανακάλυψα μαζί σου μια άλλη οπτική γωνία που δεν γίνεται να μην την φωτογραφίσω. Μου αρέσει ο τόπος σας και θα έρχομαι να τον φωτογραφίζω σε διάφορες φάσεις γιατί αλλάζει χρώματα. Σκέφτομαι να κάνω μια ειδική ξεχωριστή έκδοση για τον Ορχομενό και μια έκθεση για να τιμήσω τους φίλους που γνώρισα» μου έχει εξομολογηθεί ο Φώτης Καζάζης…

Καζάζης 7

Φωτογραφία του Φώτη Καζάζη από τον Ορχομενό η οποία έχει γίνει καρτ ποστάλ και κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο

Πράγματι μετά από πολλές συναντήσεις μας, αναλύοντας το υλικό που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια, έγινε η επιλογή των φωτογραφιών, ο Φώτης επεξεργάστηκε την έκδοση του βιβλίου του για τον Ορχομενό και όλα πλέον είναι έτοιμα για την έκδοση.

Μπάμπης Ζαννιάς 

Καζάζης 3Καζάζης 4Καζάζης 1 Καζάζης 2Καζάζης 5 Καζάζης 6

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle