Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
116

Χάος στην εθνική από τα χιόνια: Εγκλωβισμένοι οδηγοί και τεράστιες ουρές στην Αθηνών-Λαμίας

< 4 λεπτά
22.12.17 • 20:15
#Tags:

Χάος και απίστευτη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οδηγοί στην Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Η επιδείνωση του καιρού δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Μπράλου αλλά και στο Μαρτίνο, ενώ από την Τροχαία απαγορεύτηκε κυκλοφορία των φορτηγών από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία.
Νταλίκες ακινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οδηγοί, ενώ δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην εθνική οδό, εκατοντάδες ΙΧ εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του Μαρτίνου, πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα.
Λίγο πριν τις 20:00, ανασύρθηκαν οι νταλίκες που είχαν «διπλώσει» και αρχίζει σιγά-σιγά να ανοίγει το ρεύμα προς τη Λαμία της Eθνικής Oδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Σταδιακά αποκαθίσταται η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων προς Λαμία και Θεσσαλονίκη, ενώ δίδεται μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα Χιονια ΙΧμε την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί όμως αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Για τον απεγκλωβισμό αξιοποιήθηκε και η ύφεση των καιρικών φαινομένων για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί και οι επιβάτες των Ι.Χ. συμπλήρωσαν περισσότερες πάνω από 5 ώρες ταλαιπωρίας εγκλωβισμένοι στα χιόνια.

Επίσης, μετά τις 17:30 άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο.
Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάζεται αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε, ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.

Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία έχουμε και στον δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση που υπάρχει στην περιοχή δεν επιτρέπει στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα. Έτσι μπροστά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν οι οδηγοί στα χιόνια, που ξεπερνούν Χιονια ΙΧ ατα 50 εκατοστά, διεκόπη η κυκλοφορία και θα επιτραπεί όταν μπορέσουν οι οδηγοί να κινηθούν με ασφάλεια.
Ήδη στην περιοχή βρίσκονται πάνω από 100 ΙΧ με κατεύθυνση το Καρπενήσι, ενώ η κίνηση από την Λαμία προς Καρπενήσι είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό. Στην περιοχή του Μπράλου απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.
Ακινητοποιημένο στο σημείο και λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πάτρας στο οποίο επιβαίνουν και φοιτητές που επιστρέφουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά δόθηκε σε όλο το Εθνικό δίκτυο από Πελασγία και μέχρι το Μαρτίνο νωρίτερα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.

Στην Αττική, επίσης λόγω χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθος, μέχρι πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων δειξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επιπλέον, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.

Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Oι εικόνες παρακάτω τραβήχτηκαν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι.

Πηγή: www.lifo.gr

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle