Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
130

Χειροπέδες στους απατεώνες που τηλεφωνούσαν για δήθεν ατυχήματα

< 3 λεπτά
07.09.16 • 16:47
#Tags:

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας στη Λιβαδειά, μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική εξαπάτηση πολιτών

Τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον 18 απόπειρες απάτης, σε περιοχές της Λιβαδειάς, της Θήβας και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και (3) κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθησαν, χθες (06-09-2016) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 43 και 38 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αποτελούν μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική εξαπάτηση πολιτών.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων αναζητήσεων που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Από την αναλυτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται σε τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις αποπειρών απάτης σε βάρος πολιτών.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από τα τέλη του προηγούμενου μήνα έως και χθες (06-09-2016) πρωινές ώρες, τα μέλη της σπείρας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες σε περιοχές της Λιβαδειάς (δέκα περιπτώσεις), της Θήβας (έξι περιπτώσεις) και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας (δύο περιπτώσεις).

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από (40.000) έως (70.000) ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες μετέβαιναν πλησίον των οικιών των υποψήφιων θυμάτων τους και οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα σταθερά τους τηλέφωνα. Ο σκοπός τους ήταν, εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, να πετύχουν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση και η εγκληματική δραστηριότητα των μελών της σπείρας.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle