Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
131

Χειροπέδες στους τσαντάκηδες

< 3 λεπτά
19.02.15 • 11:09
#Tags:

Χειροπέδες στους τσαντάκηδες

Το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση δύο (2) νεαρών ημεδαπών, ηλικίας 19 και 16 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών – αρπαγών τσαντών, από πεζές κινούμενες γυναίκες σε περιοχές της Χαλκίδας.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών – αρπαγών τσαντών, τις οποίες οι δράστες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 09 έως και 17-02-2015, ενώ οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν χθες (18-02-2015) το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Επιπλέον ο 16χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων αρπαγών τσαντών από γυναίκες που βάδιζαν σε περιοχές της Χαλκίδας και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας και ο η μάρκα του οχήματος που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την παράνομη δράση τους.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε χθες το πρωί, σταθμευμένο σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ευβοίας και άμεσα τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και προσαγωγή των δύο δραστών, μόλις αυτοί επιβιβάστηκαν στο ανωτέρω όχημα.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, δρώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία δράσης (modus operandi), σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών – αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες πεζές κινούμενες γυναίκες, ενέχονται στις κάτωθι εγκληματικές ενέργειες:

• Βραδινές ώρες της 09-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 56χρονης , η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
• Επίσης βραδινές ώρες της 09-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 29χρονης , η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
• Απογευματινές ώρες της 14-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 46χρονης , η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
• Βραδινές ώρες της 15-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 74χρονης αλλοδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (70) και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
• Επίσης βραδινές ώρες της 15-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 52χρονης , η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
• Απογευματινές ώρες της 17-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 25χρονης , η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Όπως προέκυψε επίσης από την έρευνα, απογευματινές ώρες της 14-02-2015, ο 16χρονος οδηγώντας το προαναφερόμενο όχημα και με συνοδηγό τον 19χρονο, παρέσυρε και τραυμάτισε 75χρονη , η οποία βάδιζε σε περιοχή της Χαλκίδας και στην συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle