Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
136

Χρήματα για Φυσικό Αέριο από ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια. Τα ποσά που εγκρίθηκαν.

< 2 λεπτά
01.03.15 • 07:45
#Tags:

Προτεραιότητα στο Φυσικό Αέριο από ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια. Τα ποσά που εγκρίθηκαν.

Τα επιχειρησιακά προγράμματα που έχουν εγκριθεί μέχρι το τέλος του 2014 κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εισπράξει κοινοτική συνδρομή 95.026.211€ ενώ η εκτίμηση της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται στα 190.052.422€.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδύσεων, 25% σύμφωνα με το συνολικό πρόγραμμα των επενδύσεων στην Περιφέρειά μας που εγκρίθηκε, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε βασικές υποδομές για την προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα δίκτυα φυσικού αερίου σε αστικές περιοχές και επιχειρηματικά πάρκα.

Το δίκτυο φυσικού αερίου αναμένεται να επεκταθεί σε περίπου 170.000 χρήστες.

Περισσότερο από το 14% της περιφερειακής χρηματοδότησης θα διατεθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής, την υποστήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και για τεχνολογικές επενδύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έγγραφο της Εθνικής Αρχής Συντονισμού - Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής Σχεδιασμού και Αξιολόγησης το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και στο οποίο γίνεται αναφορά και στις κινήσεις του υπουργείου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ειδικότερα αναφέρεται, ότι σημαντικός παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης θα αποτελέσει το ΕΣΠΑ 2014-2020 και γενικά οι πόροι των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ) που έχουν κατανεμηθεί στη χώρα.

Το σύνολο των ευρωπαϊκών πόρων ανέρχεται σε 21 δισ. ευρώ που μαζί με την εθνική συμμετοχή εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 26 δισ. ευρώ.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle