Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
273

Χρυσοί οι έφηβοι του ΑΚΟ Λιβαδειάς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

< 4 λεπτά
11.07.17 • 17:35
#Tags:

Μεγάλη επιτυχία του ΑΚΟ Λιβαδειάς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, εφήβων και νεανίδων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουλίου στην Κατερίνη.

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ. εφήβων του συλλόγου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο μετά από μια εκπληκτική παρουσία σταματώντας το χρονόμετρο στο 3:23.62 η οποία είναι η καλύτερη επίδοση στους εφήβους σε επίπεδο συλλόγων για το 2017.

Στον τελικό ο ΑΚΟ Λιβαδειάς έτρεξε με τους Μπαλτσιώτη, Μπενέτο Σπ., Κωτσόπουλο και Ευταξία οι οποίοι πραγματοποίησαν αλλαγές αγγίζοντας την τελειότητα αλλά και ξεχωριστά ο κάθε ένας αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση χαρίζοντας έτσι στον Σύλλογο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 2017.

Η νίκη του ΑΚΟ Λιβαδειάς παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν υπολογίσουμε ότι στην ομάδα των εφήβων από τους τέσσερις οι δύο είναι παίδες! Πρόκειται για τους Μπαλτσιώτη και Σπ Μπενέτο.

Η μεγάλη σκυταλοδρομία, 4χ400μ διεξήχθη σε τρεις τελικές σειρές και πήραν μέρος 19 ομάδες ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα άλλα μετάλλια στο αγώνισμα πήραν ο ΟΦΗ με 3:23.80 και ο ΑΓΣ Ιωαννίνων με 3:24.21.

ΑΚΟΛ Κατερίνη 2

5ος ο Σπ Μπενέτος, 7η η Πέτσα  

Σε ατομικό επίπεδο σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σπύρος Μπενέτος στα 800μ. που τερμάτισε σε 1:56.69 συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 1:57.77 από τους αγώνες Χρ. Βουδούρης στη Θήβα. Ο 16χρονος ανήκει στην κατηγορία των παίδων, έτρεξε με σπουδαίους έφηβους αθλητές όπως ο Θανάσης Καλάκος ο οποίος έχει πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση ενώ θα μας εκπροσωπήσεις και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας σε λίγες ημέρες στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ο Μπενέτος όμως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ακολουθώντας πολύ καλή τακτική όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τις επιδόσεις των μεγαλυτέρων του ηλικιακά αλλά κατάφερε να αναδειχτεί 5ος Πανελληνιονίκης εφήβων.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε όμως και στα 400μ η Κατιάνα Πέτσα η οποία τερμάτισε σε 58.74 κατακτώντας την 7η θέση στα 400μ νεανίδων.

Κατιάνα Πέτσα

11ος στην Ελλάδα ο ΑΚΟΛ 

Στη βαθμολογία των Εφήβων ο ΑΚΟ Λιβαδειάς βρέθηκε στην 11η θέση πανελλαδικά σημειώνοτας τεράστια επιτυχία από την εμφάνιση των αθλητριών και αθλητών του που παρουσίασε στο πρωτάθλημα της Κατερίνης.

Σε σύνολο 97 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα ο ΑΚΟ Λιβαδειάς συγκέντρωσε 41 βαθμούς και κατατάχτηκε 11ος ενώ ο άλλος σύλλογος της Βοιωτίας ο ΓΣ Πίνδαρος Θήβας πήρε την 32η θέση με 19 βαθμούς.

Στην βαθμολογία των Νεανίδων ο ΓΣ Πίνδαρος πήρε την καλύτερη θέση απότους συλλόγους της Βοιωτίας που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα. Κατατάχτηκε 42ος συγκεντρώνοντας 14 βαθμούς, ενώ ο Ερμής Σχηματαρίου στην 56η θέση με 10 και ο ΑΚΟΛ 71ος με 7 βαθμούς.

ΑΚΟΛ Κατερίνη 1

3ος ο Χαλιμούρδας και η Μπερτσιμά, 4η η Ξυδώνα

Ο Γιάννης Χαλιμούρδας του ΓΣ Πίνδαρου Θήβας αγωνίστηκε στο άλμα σε ύψος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 1,99μ όπου νικητής ήταν Ο Αντώνης Μέρλος με την εκπληκτική επίδοση 2,20μ. που τον φέρνει 4ο στην Ευρώπη.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ακόμη μία Βοιωτή, αυτή τη φορά σε αγώνισμα ρίψεων. Πρόκειται για την Ελένη Μαρία Μπερτσιμά του ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου η οποία με βολή 39.79μ. ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων.

Η Νίκη Ξυδώνα δεν κατάφερε να πάρει θέση στο βάθρο για το αγώνισμα του επτάθλου νεανίδων. Η αθλήτρια του ΓΣ Πίνδαρου συγκέντρωσε 4.465 βαθμούς και για 9 βαθμούς έχασε το χάλκινο μετάλλιο.  ΑΚΟΛ 4χ400μ 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle